abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Meppel

Drentse gemeenten kloppen bij provincie aan voor binnenstadfonds

Geplaatst op Tuesday 5 July 2016 17:17
  • © © Aangeleverde foto

pinterestmail

Regio - Emmen, Hoogeveen, Meppel en Assen willen een fonds in het leven roepen om hun binnensteden te kunnen herstructureren.

De gemeenten vragen Provinciale Staten om dit plan financieel te steunen, zodat de vier overheden daadwerkelijk stappen kunnen zetten.

De vier gemeenten betogen dat er sprake is van grote veranderingen in het kernwinkelgebied. Winkelen, recreëren, uitgaan en wonen, kortom de hele beleving van de binnensteden, vraagt om een nieuwe invulling van stadscentra. De winkelruimte moet breder benut kunnen worden, zodat wonen of andere maatschappelijke functies er ook mogelijk zijn. Het stimuleren en bij elkaar brengen van recreatief winkelen in een verrassend kernwinkelgebied maakt een binnenstad compleet, compact en comfortabel, aldus de gemeenten. Daarmee blijven ze de belangrijkste motor voor de Drentse economie. Inzetten op actieve centra voor inwoners, bezoekers uit de regio en toeristen is daarom noodzakelijk.

Locoburgemeester Bouke Arends van Emmen, wethouder Anno Wietze Hiemstra van Hoogeveen, wethouder Roelof Pieter Koning van Meppel en Wethouder Maurice Hoogeveen van Assen vinden de stap naar de Provincie een logische: ‘De Provincie stimuleert de economie van Drenthe. De detailhandel en de aantrekkelijke stadscentra zijnde komende jaren de kern van onze economische kracht. Die sterke maatschappelijke kracht verdient ondersteuning van het provinciebestuur.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.