abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Havelte - Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar vanaf don...
Ruinen - Nog maar een paar jaar geleden leek de toekomst van het zwembad...
Eesveen – Het begon enkele weken geleden met een terloopse opmerking v...
Staphorst - Het was vorige week woensdag Boomfeestdag én Biddag voor G...
Meppel

Drentse gemeenten kloppen bij provincie aan voor binnenstadfonds

Geplaatst op dinsdag 5 juli 2016 17:17
  • © © Aangeleverde foto

pinterestmail

Regio - Emmen, Hoogeveen, Meppel en Assen willen een fonds in het leven roepen om hun binnensteden te kunnen herstructureren.

De gemeenten vragen Provinciale Staten om dit plan financieel te steunen, zodat de vier overheden daadwerkelijk stappen kunnen zetten.

De vier gemeenten betogen dat er sprake is van grote veranderingen in het kernwinkelgebied. Winkelen, recreëren, uitgaan en wonen, kortom de hele beleving van de binnensteden, vraagt om een nieuwe invulling van stadscentra. De winkelruimte moet breder benut kunnen worden, zodat wonen of andere maatschappelijke functies er ook mogelijk zijn. Het stimuleren en bij elkaar brengen van recreatief winkelen in een verrassend kernwinkelgebied maakt een binnenstad compleet, compact en comfortabel, aldus de gemeenten. Daarmee blijven ze de belangrijkste motor voor de Drentse economie. Inzetten op actieve centra voor inwoners, bezoekers uit de regio en toeristen is daarom noodzakelijk.

Locoburgemeester Bouke Arends van Emmen, wethouder Anno Wietze Hiemstra van Hoogeveen, wethouder Roelof Pieter Koning van Meppel en Wethouder Maurice Hoogeveen van Assen vinden de stap naar de Provincie een logische: ‘De Provincie stimuleert de economie van Drenthe. De detailhandel en de aantrekkelijke stadscentra zijnde komende jaren de kern van onze economische kracht. Die sterke maatschappelijke kracht verdient ondersteuning van het provinciebestuur.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.