abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - De allereerste bomen van het eerste Drentse Tiny Forest zijn va...
Meppel - Er staat er weer een grote kerstboom in de binnenstad van Meppe...
Staphorst - Evert Bloemert uit Staphorst is vanavond te zien in het tv-p...
Havelterberg – Ineens staat het voortbestaan van de club op wankele sc...
Meppel

Help de Stichting Congo met helpen

( Advertorial )
  • In het midden bestuurslid Guy Okamba. © Stichting Congo

pinterestmail

Meppel - De Stichting Congo uit Meppel is in het leven geroepen om de inwoners van de Democratische Republiek Congo een handje te helpen.

Niet door ‘gewoon’ geld te geven, maar door ter plekke te helpen met het opzetten van verschillende projecten op het gebied van onderwijs, gezondheidszorg en landbouw.

 Het mooie van de stichting is dat er in Congo zelf een partnerstichting aanwezig is: Fondation Congo Kinshasa. Hierdoor worden de lopende projecten op de plek zelf in goede banen geleid.

Om deze projecten aan te pakken, is geld nodig. Het is mogelijk om eenmalig een bedrag te storten. Een andere optie is om sponsor te worden. Dat kan al vanaf 10 euro per maand. De gift is aftrekbaar van de belasting. Sponsoren ontvangen regelmatig nieuws rondom de ontwikkelingen van de projecten.

Ten slotte is er de mogelijkheid een kind ‘financieel’ te adopteren. Dit houdt in dat de (beroeps)opleiding van een kind wordt betaald door een sponsor. Die sponsor krijgt foto’s van het kind en wordt geïnformeerd over de school zelf en de ontwikkeling op school.  

Neem voor meer informatie eens een kijkje op www.stichtingcongo.nl of mail naar info@stichtingcongo.nl. Volg de Stichting Congo ook op Facebook. https://www.facebook.com/st.congo

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.