abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Meppel

Meppel zet een streep door discriminatie

Geplaatst op Monday 20 March 2017 18:23
  • Meppel zet een streep. © http://toolkit.discriminatie.nl/poster

pinterestmail

Meppel - Wethouder Gert Stam, grijpt de internationale dag tegen racisme en discriminatie aan om letterlijk een streep door discriminatie te zetten. Dit gebeurt op dinsdag 21 maart om 15.30 uur in de Bibliotheek aan de Marktstraat in Meppel.

In navolging van de landelijke campagne Zet een streep door discriminatie, is Meppel de derde gemeente in Drenthe die hier zichtbaar aandacht voor vraagt.

Vrij en veilig in Meppel

Wethouder Gert Stam: “Meppel is een gemeente waarin mensen van vele culturen, geloven en afkomsten wonen. Iedereen heeft recht op een goede en gelijkwaardige behandeling. Iedereen moet zich zich in onze gemeente vrij en veilig kunnen voelen. Arm of rijk, vrouw of man, wie of wat je ook je ook bent; je verdient respect en je moet kunnen vertrouwen op je omgeving. Door een streep te zetten door discriminatie willen wij benadrukken dat wij iedereen gelijk behandelen, als mens met en voor andere mensen, en dat er voor racisme en discriminatie in Meppel geen plaats is.”

Verder benadrukt de wethouder dat bewustwording van het onderwerp en begrip voor een ander enorm belangrijk zijn om discriminatie tegen te gaan. Dit is ook de reden dat de gemeente het Meldpunt Discriminatie Drenthe heeft gevraagd om aan de slag te gaan met extra voorlichtingen aan scholen en professionals over dit onderwerp.

David Bakker van het meldpunt: “Discriminatie begint eigenlijk al bij een vooroordeel over een persoon of een groep mensen. Dit vooroordeel komt vaak voort uit onwetendheid. Wanneer je de ander beter kent, is er meer begrip en minder discriminatie. Kennismaken met andere gebruiken en vooral kennismaken met elkaar zijn goede manieren om discriminatie tegen te gaan.”

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.