abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Havelte - Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar vanaf don...
Ruinen - Nog maar een paar jaar geleden leek de toekomst van het zwembad...
Eesveen – Het begon enkele weken geleden met een terloopse opmerking v...
Staphorst - Het was vorige week woensdag Boomfeestdag én Biddag voor G...
Meppel

Meppel zet een streep door discriminatie

Geplaatst op maandag 20 maart 2017 18:23
  • Meppel zet een streep. © http://toolkit.discriminatie.nl/poster

pinterestmail

Meppel - Wethouder Gert Stam, grijpt de internationale dag tegen racisme en discriminatie aan om letterlijk een streep door discriminatie te zetten. Dit gebeurt op dinsdag 21 maart om 15.30 uur in de Bibliotheek aan de Marktstraat in Meppel.

In navolging van de landelijke campagne Zet een streep door discriminatie, is Meppel de derde gemeente in Drenthe die hier zichtbaar aandacht voor vraagt.

Vrij en veilig in Meppel

Wethouder Gert Stam: “Meppel is een gemeente waarin mensen van vele culturen, geloven en afkomsten wonen. Iedereen heeft recht op een goede en gelijkwaardige behandeling. Iedereen moet zich zich in onze gemeente vrij en veilig kunnen voelen. Arm of rijk, vrouw of man, wie of wat je ook je ook bent; je verdient respect en je moet kunnen vertrouwen op je omgeving. Door een streep te zetten door discriminatie willen wij benadrukken dat wij iedereen gelijk behandelen, als mens met en voor andere mensen, en dat er voor racisme en discriminatie in Meppel geen plaats is.”

Verder benadrukt de wethouder dat bewustwording van het onderwerp en begrip voor een ander enorm belangrijk zijn om discriminatie tegen te gaan. Dit is ook de reden dat de gemeente het Meldpunt Discriminatie Drenthe heeft gevraagd om aan de slag te gaan met extra voorlichtingen aan scholen en professionals over dit onderwerp.

David Bakker van het meldpunt: “Discriminatie begint eigenlijk al bij een vooroordeel over een persoon of een groep mensen. Dit vooroordeel komt vaak voort uit onwetendheid. Wanneer je de ander beter kent, is er meer begrip en minder discriminatie. Kennismaken met andere gebruiken en vooral kennismaken met elkaar zijn goede manieren om discriminatie tegen te gaan.”

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.