abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Pesten
Het is van 18 tot en met 22 september de Week Tegen Pesten. Dit jaar gaat het met name over online pesten. Het blijkt dat meisjes twee maal zo vaak het slachtoffer zijn van online pesten als jongens. Onze stelling: Kinderen aanspreken op pestgedrag is primair een taak van de ouders en niet van school.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
RTV Meppel, RTV Drenthe en de Meppeler/ Steenwijker Courant van Boom reg...
Sinds 2012 vindt in Meppel het stadsfestival Live in Meppel plaats. Lees...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Plus Artikelen
Kalenberg - Een koele avond in de Weerribben. Goudgerande wolken drijven...
Meppel – Verenigingen en maatschappelijke organisaties in Meppel hebbe...
Nijeveen - Al vier decennia staan zij voor de klas, waarvan het grootste...
Hoorn - Vier zeilertjes van Zeilschool Belterwiede uit Belt-Schutsloot s...
Meppel

Klassiek Arensky Ensemble in Zael

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 08:10
  • Arensky Ensemble. © Zael

pinterestmail

Meppel - Schubert, Bach, Abel, Telemann en Arensky. Dat is het ontroerende klassieke Zael programma voor zaterdagavond 22 april, uitgevoerd door het Arensky Ensemble.

Dat bestaat uit Sebastiaan van den Bergh en Hanne Steffers Cello, Úlfhildur (Ulla) Thorsteinsdóttir, geboren in IJsland, altviolist en Joana Ly violist. Ellen Steffers Dekker is vertelster.

Het ensemble speelt werken van Schubert, Bach, Telemann, Abel en Arensky. Voor het laatste en grote werk is de extra cello. Alle werken worden verbonden door een verhaal: hoe zat het eigenlijk met het werk van Schubert, welke connectie hebben Bach, Telemann  en Abel? En Arensky, hoe verging het hem in het Rusland van de Tsaren, de tijd van de Peredvizhniki waar het Drents museum aandacht aan besteedde.

Kaarten

De toegang tot de muziekavond kost 16 euro en 8 euro voor mensen jonger dan 19 jaar bent of met een inkomen op of onder bijstandsniveau. Zael is rolstoelvriendelijk. Begeleiders van ouderen hebben gratis toegang. Je kunt de kaarten via de website te bestellen maar ook afhalen bij Boekhandel Riemer Barth aan de Wheem in Meppel of aan de kassa op 22 april. 

Info: info@zael.nl

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.