abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Pesten
Het is van 18 tot en met 22 september de Week Tegen Pesten. Dit jaar gaat het met name over online pesten. Het blijkt dat meisjes twee maal zo vaak het slachtoffer zijn van online pesten als jongens. Onze stelling: Kinderen aanspreken op pestgedrag is primair een taak van de ouders en niet van school.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
RTV Meppel, RTV Drenthe en de Meppeler/ Steenwijker Courant van Boom reg...
Sinds 2012 vindt in Meppel het stadsfestival Live in Meppel plaats. Lees...
Zes provincies en ruim honderd gemeenten verkopen in 2014 Attero aan inv...
Plus Artikelen
Kalenberg - Een koele avond in de Weerribben. Goudgerande wolken drijven...
Meppel – Verenigingen en maatschappelijke organisaties in Meppel hebbe...
Nijeveen - Al vier decennia staan zij voor de klas, waarvan het grootste...
Hoorn - Vier zeilertjes van Zeilschool Belterwiede uit Belt-Schutsloot s...
Meppel

Plannen voor hotel en museum in schoolgebouwen

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 09:01
  • De Gieterse ondernemer Patrick Driessen. © Boom uitgevers Nieuwsmedia

pinterestmail

Meppel - Als het aan de Gieterse ondernemer en investeerder Patrick Driessen (45) ligt, is Meppel over enkele jaren zowel een nieuw hotel als een Stedelijk Museum rijker.

Driessen wil een bod doen op het voormalige schoolgebouw van Stad en Esch aan het Zuideinde en er het South End Hotel onderbrengen. Hij heeft voor dit ambitieuze plan inmiddels investeerders en exploitanten gevonden.

Om de hotelgasten een slecht-weer-accommodatie aan te bieden, is een werkgroep bezig met de voorbereidingen van het Stedelijk Museum Meppel in de voormalige technische school op de hoek van Randweg en Werkhorst. In de werkgroep hebben naast Patrick Driessen, Henrico ten Brink en Henk Keur jr. zitting. Het drietal heeft inmiddels twee keer gesproken met wethouder Henk ten Hulscher. De gedachte is dat de gemeente het pand, dat gemeentelijk eigendom is, inbrengt. 

Voor het museumproject probeert Driessen nu investeerders te vinden. Met de verbouwing van de voormalige lagere technische school is een bedrag gemoeid van minstens acht miljoen euro. Dit is nodig voor onder meer de inrichting, klimaatbeheersing, veiligheid, isolatie en zonwering. Daar komen de investeringen voor de opbouw van een eigen kunstcollectie nog bovenop.

17,5 miljoen euro

De ingrijpende verbouw van het monumentale pand aan het Zuideinde en de naastliggende Zuiderschool vraagt volgens een eerste schatting in het hotelconcept van Driessen een investering van 17,5 miljoen euro. De gemeente heeft het oude schoolgebouw laten taxeren en Driessen gaat binnenkort een bod uitbrengen. Het is opvallend dat de ondernemer uit Giethoorn, die zichzelf als een aanjager en gangmaker van projecten beschouwt, buitenlandse investeerders enthousiast heeft gekregen.

De plannen voor het hotel en het museum hebben alles te maken met het toenemende toerisme naar Giethoorn. De verwachting is dat dit jaar de grens van anderhalf miljoen bezoekers wordt bereikt. Ze verblijven in hotels in de wijde omgeving.

Het South End Hotel wordt - als het plan doorgaat - ontwikkeld tot een 4- en 5 sterren hotel- en restaurantcomplex van ruim 10.000 m2 en telt 82 (bestaande bouw) tot 128 (nieuwbouw) luxe hotelsuites. De verwachting is dat meer dan vijftig procent van de hotelgasten uit het buitenland komt.

Een nieuwe trend is dat veel Zuid-Europeanen en Scandinaviërs naar deze omgeving komen als alternatief voor vakanties naar Turkije en Griekenland.  

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (2) Plaats een reactiereacties
profielfoto
21 Apr 2017 09:22
w bus
Ik zeg doen! Goed Meppel en de omgeving!
profielfoto
21 Apr 2017 18:48
H.J. Havers
Hoop dat het Drukkerijmuseum in het oude schoolgebouw aan het Zuideinde komt!

Hoop dat de gemeente Meppel hier aan mee wil werken!
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.