abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Roken
Groningen wil eerste rookvrije stad worden. Onze stelling: Roken in de openbare ruimte moet in elke stad verboden worden.
dossiers
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeenteraad plaats. De laatste gem...
Plus Artikelen
Voetbalvereniging SVN’69 heeft schoon genoeg van de vernielingen die w...
Steenwijk - De fractie van D66 in de gemeenteraad van Steenwijkerland is...
Meppel - Ondanks de wat minder gunstige weersvoorspellingen voor deze we...
Meppel/Steenwijk - Toen vorig jaar het Nederlands kampioenschap voor hem...
Meppel

Plannen voor hotel en museum in schoolgebouwen

Geplaatst op vrijdag 21 april 2017 09:01
  • De Gieterse ondernemer Patrick Driessen. © Boom uitgevers Nieuwsmedia

pinterestmail

Meppel - Als het aan de Gieterse ondernemer en investeerder Patrick Driessen (45) ligt, is Meppel over enkele jaren zowel een nieuw hotel als een Stedelijk Museum rijker.

Driessen wil een bod doen op het voormalige schoolgebouw van Stad en Esch aan het Zuideinde en er het South End Hotel onderbrengen. Hij heeft voor dit ambitieuze plan inmiddels investeerders en exploitanten gevonden.

Om de hotelgasten een slecht-weer-accommodatie aan te bieden, is een werkgroep bezig met de voorbereidingen van het Stedelijk Museum Meppel in de voormalige technische school op de hoek van Randweg en Werkhorst. In de werkgroep hebben naast Patrick Driessen, Henrico ten Brink en Henk Keur jr. zitting. Het drietal heeft inmiddels twee keer gesproken met wethouder Henk ten Hulscher. De gedachte is dat de gemeente het pand, dat gemeentelijk eigendom is, inbrengt. 

Voor het museumproject probeert Driessen nu investeerders te vinden. Met de verbouwing van de voormalige lagere technische school is een bedrag gemoeid van minstens acht miljoen euro. Dit is nodig voor onder meer de inrichting, klimaatbeheersing, veiligheid, isolatie en zonwering. Daar komen de investeringen voor de opbouw van een eigen kunstcollectie nog bovenop.

17,5 miljoen euro

De ingrijpende verbouw van het monumentale pand aan het Zuideinde en de naastliggende Zuiderschool vraagt volgens een eerste schatting in het hotelconcept van Driessen een investering van 17,5 miljoen euro. De gemeente heeft het oude schoolgebouw laten taxeren en Driessen gaat binnenkort een bod uitbrengen. Het is opvallend dat de ondernemer uit Giethoorn, die zichzelf als een aanjager en gangmaker van projecten beschouwt, buitenlandse investeerders enthousiast heeft gekregen.

De plannen voor het hotel en het museum hebben alles te maken met het toenemende toerisme naar Giethoorn. De verwachting is dat dit jaar de grens van anderhalf miljoen bezoekers wordt bereikt. Ze verblijven in hotels in de wijde omgeving.

Het South End Hotel wordt - als het plan doorgaat - ontwikkeld tot een 4- en 5 sterren hotel- en restaurantcomplex van ruim 10.000 m2 en telt 82 (bestaande bouw) tot 128 (nieuwbouw) luxe hotelsuites. De verwachting is dat meer dan vijftig procent van de hotelgasten uit het buitenland komt.

Een nieuwe trend is dat veel Zuid-Europeanen en Scandinaviërs naar deze omgeving komen als alternatief voor vakanties naar Turkije en Griekenland.  

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
REACTIES (2) Plaats een reactiereacties
profielfoto
21 Apr 2017 09:22
w bus
Ik zeg doen! Goed Meppel en de omgeving!
profielfoto
21 Apr 2017 18:48
H.J. Havers
Hoop dat het Drukkerijmuseum in het oude schoolgebouw aan het Zuideinde komt!

Hoop dat de gemeente Meppel hier aan mee wil werken!
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.