abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Klimverbod op hunebedden
Er mag voortaan niet meer geklommen worden op de hunebedden bij Borger. Het Hunebedcentrum en Stichting Het Drentse Landschap hebben dit weekend een verbodsbord geplaatst. De reden? Het klimmen op hunebedden zou ‘weinig respectvol’ en ‘gevaarlijk’ zijn. Een hunebed is volgens het museum en de stichting namelijk geen klimrek, maar een grafmonument.

Onze stelling: Het klimverbod op hunebedden moet gelden voor alle hunebedden in Drenthe, dus ook voor de hunebedden in Diever en Havelte.
dossiers
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Meppel - Hij voetbalde op het heilige gras van Wembley. Hij speelde op O...
Meppel -In de driedelige serie ‘Levensadem’ portretteert Marcelle v...
Dalfsen - Geprezen door wandelaars, fietsers en vakantiegangers is de fr...
Steenwijk - Een mooie voorbereiding op het nieuwe seizoen; dat moet de S...
Meppel

Speelgoed Laanstra in Meppel sluit de deuren

Geplaatst op donderdag 7 december 2017 07:32
  • Henk Laanstra vlak na de opening van Speelgoed Laanstra, vijf jaar geleden. De winkel sluit de deuren vlak voor kerst. © Frens Jansen

pinterestmail

Meppel - Speelgoed Laanstra aan het Kerkplein sluit definitief de deuren. Op 23 december is de winkel voor het laatst geopend. ‘Ik zie geen toekomst meer in deze branche’, verzucht eigenaar Henk Laanstra.

‘Het is alles bij elkaar. De branche verandert, internet snoept aankopen weg, kinderen veranderen - ze hebben op jonge leeftijd al een tablet of spelcomputer. Maar de grootste boosdoener is de leegloop van winkelcentrum De Swaenenborgh.’

Vijf jaar geleden opende Henk Laanstra zijn speelgoedwinkel aan het Kerkplein. Hij kwam in dit pand terecht nadat een hevige brand zijn winkel aan de Kruisstraat verwoestte. ‘Een aantal jaren geleden liepen er nog hordes mensen voor mijn winkeldeur langs. Nu de Swaenenborgh bijna leegstaat, is de route van de Hoofdstraat via het Kerkplein naar dit winkelcentrum helemaal doodgebloed. Er is weinig reuring op het Kerkplein. Ik moet het hebben van impulsaankopen. En dat is zeker niet genoeg.’

Een huurcontract van nog eens vijf jaar ziet Laanstra niet zitten. Hij sluit de deuren vlak voor kerst. ‘En wat de toekomst brengt? Geen idee. Dat komt vast wel goed’, zegt de ondernemer.
 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.