abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Meppel

Willeke Dost uit Koekange op coldcasekalender

Geplaatst op maandag 8 januari 2018 12:25
  • Willeke Dost. © NDC mediagroep

pinterestmail

Koekange - De politie brengt in 2018 wederom een coldcasekalender uit. Willeke Dost uit Koekange, verdwenen in 1992, staat ook op de kalender.

De meeste moorden en vermissingen worden opgelost, maar dit lukt niet altijd. Om onopgeloste zaken alsnog op kunnen lossen, brengen de coldcaseteams samen met de nabestaanden een kalender uit.

De pleegouders van Willeke Dost uit Koekange, destijds 15 jaar, troffen haar 's ochtends op 15 januari niet aan in haar kamer. Zij dachten dat Willeke al op de fiets naar school was gegaan. Aan het einde van de middag kwam Willeke niet thuis. Navraag leerde dat ze die dag nooit op school was geweest. Laat op de avond gaven de pleegouders haar op als vermist.

De vermissing van Willeke Dost werd aanvankelijk beschouwd als een vrijwillige verdwijning, vanwege de traumatische jeugd van het meisje, maar later is men anders naar de verdwijning gaan kijken. In 2010 vond er nog een grote zoekactie plaats bij de boerderij van haar pleegfamilie. Alles (zoek)acties waren tevergeefs. 

Nabestaanden en bekenden van Willeke Dost willen graag dat er een einde komt aan de onzekerheid over het lot van het meisje. Alle tips zijn welkom.

Cold cases

Daarnaast staan er nog enkele zaken uit de regio op de kalender, zoals Harry Zunnebeld uit Zwolle, Ria de Vries uit Enschede, Sietze Grave uit Winschoten, Marian Kusters uit Groningen en Roelof Steinvoorde uit Leeuwarden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers