abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Kerstcadeau
Uit onderzoek onder de leden van branchevereniging Thuiswinkel.org blijkt dat webshops dit jaar meer groei verwachten in de weken voor Kerstmis dan in de weken voor Sinterklaas. Onze stelling: Ik geef mijn geliefden een cadeau tijdens kerst.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Plus Artikelen
Staphorst - De grootste wapenhandel van Nederland, wellicht van Europa, ...
Frederiksoord - De wens van Henk van Triest is uitgekomen. De schrijver ...
Meppel - ‘Samenleven in een wijk houdt niet op bij respect hebben voor...
Meppel - In de voorbeschouwingen op het laatste concert in 2018, onder d...
Meppel

Opkomst bij verkiezingen in Drenthe hoger dan gemiddeld

Geplaatst op Tuesday 13 March 2018 13:25
  • © Eigen foto

pinterestmail

Regio - In Drenthe lag het gemiddelde kiesgerechtigden die in 2014 gingen stemmen voor de gemeenteraad op 57%. Het landelijk gemiddelde ligt op 54%. Dit betekent dat in Drenthe over het algemeen veel mensen zijn gaan stemmen.

Dit blijkt uit cijfers van Open State Foundation, een stichting die zich inzet voor open data. Dit onderzoek vormt onderdeel van Elke Stem Telt. Een campagne van het ministerie van Binnenlandse Zaken om de opkomst te bevorderen. De provincie Zeeland kende de hoogste opkomst (58,6%) en Noord-Brabant sluit de rij met 50%. 

Uit de gegevens blijkt dat in de gemeente De Wolden de opkomst het hoogste was. Daar ging 63,64% van de kiesgerechtigden naar het stemlokaal. In Emmen bleef de teller steken op net 51%. Ook in Coevorden (54%) en Borger-Odoorn (53,7%) hebben de inwoners weinig belangstelling voor het rode potlood. 

De steden, Meppel, Hoogeveen en Assen doen het wat minder goed dan de plattelandsgemeenten Midden-Drenthe, Westerveld Noordenveld, Tynaarlo en Aa en Hunze. 

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.