abonneer nu
dossiers
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Plus Artikelen
Meppel - Serviceclub Ronde Tafel bestemt de opbrengst van het Rozengala ...
Meppel - De handen van Elisabeth Bakkenes jeuken om aan de slag te gaan....
Oude Willem - De werkzaamheden in het LIFE+ project ‘LIFE Going up a l...
Meppel - ‘Prachtig mooi! Dit is een voorbeeld van hoe je in de ijzige ...
Meppel

Vrijwilligers AED Nijeveen krijgen nieuwe hesjes

Geplaatst op dinsdag 13 maart 2018 15:18
  • © Ebel Zandstra

  • © Ebel Zandstra

  • © Ebel Zandstra

pinterestmail

Nijeveen - Vrijwilligers van het Nijeveense AED-project hebben maandagavond nieuwe hesjes gekregen.

Dankzij de knaloranje kleur van de hesjes zijn de vrijwilligers beter herkenbaar tijdens reanimatiewerkzaamheden. Tot nu toe waren ze namelijk niet goed herkenbaar voor politie, hulpdiensten en omstanders.

De hesjes zijn 12 maart uitgereikt tijdens een bijeenkomst voor vrijwilligers die betrokken zijn bij het AED-project. De avond in De Schalle werd gehouden door Dorpsvereniging Nijeveen (DVN). Ook het project, wat tien jaar geleden werd opgezet, is een initiatief van DVN.

Vrijwilligers

De afgelopen tien jaar is het aantal AED’s in het dorp uitgebreid naar vijf en kan hiermee het hele dorp worden bereikt. Ongeveer vijftig vrijwilligers zijn betrokken bij het project in Nijeveen. Iedere vijf jaar komt het hele team samen om elkaar te ontmoeten en wordt er gepraat over eventuele verbeterpunten.

Deze bijeenkomst is een aanvulling op de jaarlijkse individuele bijscholingscursussen die op verzoek van DVN worden verzorgd door EHBO, afdeling Nijeveen. Na een inzet in oktober vorig jaar, is in de evaluatie onder meer naar voren gekomen dat vrijwilligers die opgeroepen zijn niet herkenbaar zijn voor de politie, hulpdiensten en omstanders.

Donatie

Tijdens de braderie in juni heeft de Rabobank twee projecten uitgelicht die in aanmerking kwamen voor een donatie. Een van deze projecten was het AED-project. De inwoners van Nijeveen hebben dit project tijdens de braderie een warm hart toegedragen. Dankzij hun keuze kon een bedrag van 160 euro aan het AED-project worden toegekend. DVN koos ervoor om voor dit bedrag AED-hesjes aan te schaffen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.