abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
Meppel

Opluchting bij De Muziekcoöperatie: subsidie is binnen

Door Wouter Bessels op donderdag 29 maart 2018 12:43
  • De Muziekcoöperatie in Meppel. © Leo de Harder

  • Wouter van der Burg en Frans ten Veen van De Muziekcoöperatie. © Ebel Zandstra

pinterestmail

Meppel – De kogel is door de kerk: De gemeente Meppel ondersteunt De Muziekcoöperatie met een eenmalige subsidie van 6000 euro. Daarmee kan de stichting dit jaar door met het organiseren van popconcerten.

Dat heeft cultuurwethouder Henk ten Hulscher woensdagmiddag meegedeeld aan organisatoren Wouter van der Burg en Frans ten Veen.

‘We zijn erg blij’, aldus een opgeluchte Van der Burg. ‘Met deze bijdrage hebben wij de opdracht gekregen om het bestuur uit te breiden en de samenwerking met het bedrijfsleven op te zoeken. Binnen twee weken komt ons bestuur met een voorstel hoe De Muziekcoöperatie hierin staat en wat zij kan bijdragen.’

In gesprek met Scala

Volgens Van der Burg wordt ook op provinciaal niveau veel gesproken over de popcultuur. ‘Tot op heden gebeurt dat alleen nog op ambtelijk niveau en heeft de organisatie die zich in Drenthe daarmee bezighoudt nog geen opdrachten ontvangen. Wij richten onze blik op de toekomst en zijn inmiddels in gesprek met Scala om te kijken hoe we elkaar kunnen versterken. Inzet is om voor de lange termijn te worden opgenomen in het cultuurbeleid van de gemeente Meppel.’

Nadat De Muziekcoöperatie het aanjaagbudget van 12.000 euro volledig had benut, was het uitzicht op een structurele gemeentelijke bijdrage, zowel vanuit gemeente als provincie, miniem. Na het optreden van Tim Knol in het oude Stad & Esch-gebouw begin deze maand schortte de stichting alle activiteiten op, maar gooide ook niet definitief de handdoek in de ring.

'Geen pinautomaat'

Ten Hulscher gaf de stichting de gelegenheid om via de gangbare weg een subsidieaanvraag in te dienen om het gat in de begroting te dichten. ‘Nu moeten we voor elk evenement opnieuw subsidie aanvragen, maar zo werkt het niet in de popwereld,’ sprak Van der Burg begin deze maand de gemeenteraad toe. ‘Pas bij een structurele subsidie kunnen we een goede programmering neerzetten. Je moet ons net zo zien als Ogterop.’ Van der Burg was wel blij dat zijn organisatie op de politieke agenda staat, maar zei pas verder te gaan als het geld binnen is. Ten Hulscher reageerde daarop dat ‘de gemeente geen pinautomaat is’.

Michelle David & the Gospel Sessions

Het eerstvolgende concert van De Muziekcoöperatie vindt zaterdag 29 september plaats, als Michelle David & the Gospel Sessions optreedt. ‘In onze eigen zaal aan het Zuideinde’, zegt Van der Burg. ‘Eerst naar Pinkpop en dan naar Meppel.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.