abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Meppel

Reestoord krijgt training van Olga Commandeur

Geplaatst op donderdag 12 april 2018 15:38
  • © Zorggroep Noorderboog

  • © Zorggroep Noorderboog

pinterestmail

Meppel - Medewerkers en vrijwilligers van Reestoord in Meppel hebben de ‘Train de Trainer’-cursus gevolgd, een workshop gegeven door Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging.

Deelnemers hebben geleerd hoe belangrijk bewegen is en dat dit een positief op lichaam en brein heeft, maar ze hebben vooral geleerd hoe ze deze boodschap met bijbehorende oefeningen kunnen overbrengen aan de ouderen op een spelende manier. Daarnaast leerden de deelnemers om out-of-the-box te denken, door naast de beweging toestellen ook andere zaken zoals touwen, ballen en elastiek te gebruiken.

Sinds september heeft Reestoord een ‘beweegtuin’. Hierin staan een aantal fitness-toestellen, waar de bewoners van Reestoord en de omwonenden uit de buurt gebruik van kunnen maken.

Vooral het sociale aspect is voor ouderen een belangrijke stimulans om in beweging te komen. Olga Commandeur geeft aan dat spelend trainen het mogelijk maakt om het lichaam ‘op een vrije manier’ te trainen op kracht, balans en coördinatie. ‘Spelen we niet meer omdat we oud worden of worden we oud, omdat we niet meer spelen?’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.