abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Havelte - Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar vanaf don...
Ruinen - Nog maar een paar jaar geleden leek de toekomst van het zwembad...
Eesveen – Het begon enkele weken geleden met een terloopse opmerking v...
Staphorst - Het was vorige week woensdag Boomfeestdag én Biddag voor G...
Meppel

Reestoord krijgt training van Olga Commandeur

Geplaatst op donderdag 12 april 2018 15:38
  • © Zorggroep Noorderboog

  • © Zorggroep Noorderboog

pinterestmail

Meppel - Medewerkers en vrijwilligers van Reestoord in Meppel hebben de ‘Train de Trainer’-cursus gevolgd, een workshop gegeven door Olga Commandeur, bekend van Nederland in Beweging.

Deelnemers hebben geleerd hoe belangrijk bewegen is en dat dit een positief op lichaam en brein heeft, maar ze hebben vooral geleerd hoe ze deze boodschap met bijbehorende oefeningen kunnen overbrengen aan de ouderen op een spelende manier. Daarnaast leerden de deelnemers om out-of-the-box te denken, door naast de beweging toestellen ook andere zaken zoals touwen, ballen en elastiek te gebruiken.

Sinds september heeft Reestoord een ‘beweegtuin’. Hierin staan een aantal fitness-toestellen, waar de bewoners van Reestoord en de omwonenden uit de buurt gebruik van kunnen maken.

Vooral het sociale aspect is voor ouderen een belangrijke stimulans om in beweging te komen. Olga Commandeur geeft aan dat spelend trainen het mogelijk maakt om het lichaam ‘op een vrije manier’ te trainen op kracht, balans en coördinatie. ‘Spelen we niet meer omdat we oud worden of worden we oud, omdat we niet meer spelen?’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.