abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - De allereerste bomen van het eerste Drentse Tiny Forest zijn va...
Meppel - Er staat er weer een grote kerstboom in de binnenstad van Meppe...
Staphorst - Evert Bloemert uit Staphorst is vanavond te zien in het tv-p...
Havelterberg – Ineens staat het voortbestaan van de club op wankele sc...
Meppel

Kok opent expositie bij Secretarie

Geplaatst op Monday 16 April 2018 11:44
  • © Daan Prest

pinterestmail

Meppel - Jan Willem Kok heeft zondag de nieuwe expositie geopend in Kunsthuis Secretarie.

De voorzitter en initiatiefnemer van stichting ArtPhy heette bezoekers welkom de kunstwerken te bekijken. De komende drie maanden zijn collagetechnieken binnen de kunst te zien. Tijdens de expositie worden bijna 150 werken van zeven kunstenaars uit het hele land getoond.

Bertus Halfwerk (Blankenham) bewerkt - in de natuur gevonden - voorwerpen. Ron van der Werf (Apeldoorn) beschildert en beplakt op expressieve wijze - in een beperkt kleurenpalet- hout en karton. Birgit Speulman (Jubbega) stelt beelden samen op de computer. Marcel Prins (Jubbega) assembleerde een levensgrote interpretatie van een schilderij van Jeroen Bosch. Het werk van Jens Thiele (Münster) geeft het knippen en scheuren pas prijs als je heel goed kijkt en Mirjam Hagoort (Amsterdam) gebruikt collage van textiel, karton en inkt voor haar architectuur interpretaties.

MEER OVER DIT ONDERWERP

De werken van deze kunstenaars zijn te zien tot en met 8 juli. Kunsthuis Secretarie is geopend van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de opening van de expositie werd de muziek verzorgd door Rudi Kaldenberg en Jan Bartlema. Tijdens de expositie komen Birgit Speulman en Diny Kiers langs om een workshop te geven. Deze vinden plaats op 13 mei en 24 juni.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.