abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vakantie
De kans is vrij groot dat volgende week flink zonnig verloopt. Daarbij komen de maxima mogelijk zelfs hoger uit dan deze week. Onze stelling: Vanwege het mooie weer blijven wij dit jaar tijdens de vakantie in Nederland.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In Meppel breidt de wijk Berggierslanden zich in rap tempo uit. In dit d...
Omwonenden van percelen met bloembollen in Drenthe en met name in de gem...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Plus Artikelen
Ruinen - Het Buurtteam Noord is verhuisd van de Wijk naar Ruinen. In bui...
Havelte - De twee partijen die in de buitengebieden van Westerveld een g...
Rouveen - Voetballer Bert Konterman uit Rouveen maakte op 31 maart 1999 ...
Rouveen - Het boek Kinderen van Kamp Conrad wordt op zaterdag 1 septembe...
Meppel

Kok opent expositie bij Secretarie

Geplaatst op maandag 16 april 2018 11:44
  • © Daan Prest

pinterestmail

Meppel - Jan Willem Kok heeft zondag de nieuwe expositie geopend in Kunsthuis Secretarie.

De voorzitter en initiatiefnemer van stichting ArtPhy heette bezoekers welkom de kunstwerken te bekijken. De komende drie maanden zijn collagetechnieken binnen de kunst te zien. Tijdens de expositie worden bijna 150 werken van zeven kunstenaars uit het hele land getoond.

Bertus Halfwerk (Blankenham) bewerkt - in de natuur gevonden - voorwerpen. Ron van der Werf (Apeldoorn) beschildert en beplakt op expressieve wijze - in een beperkt kleurenpalet- hout en karton. Birgit Speulman (Jubbega) stelt beelden samen op de computer. Marcel Prins (Jubbega) assembleerde een levensgrote interpretatie van een schilderij van Jeroen Bosch. Het werk van Jens Thiele (Münster) geeft het knippen en scheuren pas prijs als je heel goed kijkt en Mirjam Hagoort (Amsterdam) gebruikt collage van textiel, karton en inkt voor haar architectuur interpretaties.

MEER OVER DIT ONDERWERP

De werken van deze kunstenaars zijn te zien tot en met 8 juli. Kunsthuis Secretarie is geopend van dinsdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur en donderdag van 10.00 tot 17.00 uur. Tijdens de opening van de expositie werd de muziek verzorgd door Rudi Kaldenberg en Jan Bartlema. Tijdens de expositie komen Birgit Speulman en Diny Kiers langs om een workshop te geven. Deze vinden plaats op 13 mei en 24 juni.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.