abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vakantie
De kans is vrij groot dat volgende week flink zonnig verloopt. Daarbij komen de maxima mogelijk zelfs hoger uit dan deze week. Onze stelling: Vanwege het mooie weer blijven wij dit jaar tijdens de vakantie in Nederland.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In Meppel breidt de wijk Berggierslanden zich in rap tempo uit. In dit d...
Omwonenden van percelen met bloembollen in Drenthe en met name in de gem...
Schoolkinderen liepen 75.000 euro bij elkaar maar de activiteiten van de...
Plus Artikelen
Ruinen - Het Buurtteam Noord is verhuisd van de Wijk naar Ruinen. In bui...
Havelte - De twee partijen die in de buitengebieden van Westerveld een g...
Rouveen - Voetballer Bert Konterman uit Rouveen maakte op 31 maart 1999 ...
Rouveen - Het boek Kinderen van Kamp Conrad wordt op zaterdag 1 septembe...
Meppel

Tevreden bewoners in nieuwbouwappartementen Koedijkslanden

Geplaatst op Monday 16 April 2018 14:42
  • © Pim Geerts

pinterestmail

Meppel - Bewoners van de appartementen boven het winkelcentrum Koedijkslanden wonen erg graag in hun woning. Gemiddeld geven ze maar liefst een 8,4 als rapportcijfer. Dat blijkt uit onderzoek van FAME Assetmanagement.

Alle onderdelen van het wonen en de woonomgeving scoren goed. Bijna alle respondenten maken meerdere keren per week gebruik van het winkelcentrum. Ruim driekwart van de bewoners maakt regelmatig een praatje met medebewoners.

Uit de antwoorden blijkt dat de meeste bewoners van de nieuwbouwappartementen (ruim 50%) afkomstig zijn uit de wijk zelf. De meest genoemde redenen om naar de nieuwbouw te verhuizen zijn om in de wijk te blijven en dichter bij het winkelcentrum te wonen.

Bijna 60% van de respondenten is ouder dan 74 jaar. Met name de oudere bewoners en de bewoners die niet uit Meppel komen voelen zich, ondanks de levendige woonomgeving, nog wel eens eenzaam. Wijkcentrum de Koeberg biedt hiervoor allerlei activiteiten om andere mensen te ontmoeten.

Winkelcentrum

Het winkelcentrum Koedijkslanden, de bijbehorende appartementen en het wijkcentrum zijn in 2017 officieel geopend. De ontwikkeling was het resultaat van diverse initiatieven die al een aantal jaren in de wijk liepen. Tegelijk met de herontwikkeling van het winkelcentrum ontstond de vraag naar een nieuwe manier om welzijn en zorg in de wijk te organiseren, in combinatie met het realiseren van nieuwe appartementen voor sociale huur. Diverse partijen, waaronder Woonconcept, gemeente Meppel en Welzijn Mensenwerk hebben aan de ontwikkeling bijgedragen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.