abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Plus Artikelen
Vollenhove - Barend de Graaf en zijn vrouw willen graag zestien zonnepan...
Rouveen - Sprayen, borstelen, vlechten, scheren en veel trainen. Je zou ...
Meppel - Het Rozengala 2018 van Ronde Tafel 61 bracht zaterdagavond - vo...
Assen - Eén knal, twee vuurspuwende torens en een oranje muur van rook....
...
Meppel

Tevreden bewoners in nieuwbouwappartementen Koedijkslanden

Geplaatst op maandag 16 april 2018 14:42
  • © Pim Geerts

mail

Meppel - Bewoners van de appartementen boven het winkelcentrum Koedijkslanden wonen erg graag in hun woning. Gemiddeld geven ze maar liefst een 8,4 als rapportcijfer. Dat blijkt uit onderzoek van FAME Assetmanagement.

Alle onderdelen van het wonen en de woonomgeving scoren goed. Bijna alle respondenten maken meerdere keren per week gebruik van het winkelcentrum. Ruim driekwart van de bewoners maakt regelmatig een praatje met medebewoners.

Uit de antwoorden blijkt dat de meeste bewoners van de nieuwbouwappartementen (ruim 50%) afkomstig zijn uit de wijk zelf. De meest genoemde redenen om naar de nieuwbouw te verhuizen zijn om in de wijk te blijven en dichter bij het winkelcentrum te wonen.

Bijna 60% van de respondenten is ouder dan 74 jaar. Met name de oudere bewoners en de bewoners die niet uit Meppel komen voelen zich, ondanks de levendige woonomgeving, nog wel eens eenzaam. Wijkcentrum de Koeberg biedt hiervoor allerlei activiteiten om andere mensen te ontmoeten.

Winkelcentrum

Het winkelcentrum Koedijkslanden, de bijbehorende appartementen en het wijkcentrum zijn in 2017 officieel geopend. De ontwikkeling was het resultaat van diverse initiatieven die al een aantal jaren in de wijk liepen. Tegelijk met de herontwikkeling van het winkelcentrum ontstond de vraag naar een nieuwe manier om welzijn en zorg in de wijk te organiseren, in combinatie met het realiseren van nieuwe appartementen voor sociale huur. Diverse partijen, waaronder Woonconcept, gemeente Meppel en Welzijn Mensenwerk hebben aan de ontwikkeling bijgedragen.

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...