abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel - Meppel is al druk aan het voorbereiden. Over iets minder dan ee...
Meppel - Het is vrijdagmiddag rustig in Schouwburg Ogterop. De vorige da...
Meppel

Tevreden bewoners in nieuwbouwappartementen Koedijkslanden

Geplaatst op maandag 16 april 2018 14:42
  • © Pim Geerts

pinterestmail

Meppel - Bewoners van de appartementen boven het winkelcentrum Koedijkslanden wonen erg graag in hun woning. Gemiddeld geven ze maar liefst een 8,4 als rapportcijfer. Dat blijkt uit onderzoek van FAME Assetmanagement.

Alle onderdelen van het wonen en de woonomgeving scoren goed. Bijna alle respondenten maken meerdere keren per week gebruik van het winkelcentrum. Ruim driekwart van de bewoners maakt regelmatig een praatje met medebewoners.

Uit de antwoorden blijkt dat de meeste bewoners van de nieuwbouwappartementen (ruim 50%) afkomstig zijn uit de wijk zelf. De meest genoemde redenen om naar de nieuwbouw te verhuizen zijn om in de wijk te blijven en dichter bij het winkelcentrum te wonen.

Bijna 60% van de respondenten is ouder dan 74 jaar. Met name de oudere bewoners en de bewoners die niet uit Meppel komen voelen zich, ondanks de levendige woonomgeving, nog wel eens eenzaam. Wijkcentrum de Koeberg biedt hiervoor allerlei activiteiten om andere mensen te ontmoeten.

Winkelcentrum

Het winkelcentrum Koedijkslanden, de bijbehorende appartementen en het wijkcentrum zijn in 2017 officieel geopend. De ontwikkeling was het resultaat van diverse initiatieven die al een aantal jaren in de wijk liepen. Tegelijk met de herontwikkeling van het winkelcentrum ontstond de vraag naar een nieuwe manier om welzijn en zorg in de wijk te organiseren, in combinatie met het realiseren van nieuwe appartementen voor sociale huur. Diverse partijen, waaronder Woonconcept, gemeente Meppel en Welzijn Mensenwerk hebben aan de ontwikkeling bijgedragen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.