abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Koningsdag
Op vrijdag 27 april vieren we de verjaardag van de koning. Onze stelling: Ik vier Koningsdag alleen omdat het een vrije dag oplevert.
dossiers
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In 2005 is het bestemmingsplan Eeserwold, het bedrijventerrein langs de ...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Plus Artikelen
Dalfsen / Nieuwleusen - De komst van het christelijk primair onderwijs n...
IJhorst - Met de leesbril geparkeerd op z’n kale kop geeft regisseur E...
Staphorst - Het veengebied in de Kop van Overijssel, in het bijzonder de...
Diever - Woongroep Zandroos gaat 22 appartementen bouwen in het noordeli...
Meppel

Business Clubs naar PEC

Geplaatst op maandag 16 april 2018 14:45
  • © Business Club Meppel

pinterestmail

Meppel/Steenwijk - Op uitnodiging van NDC Mediagroep, uitgever van onder andere de Meppeler Courant en de Opregte Steenwijker Courant, woonden Business Club Steenwijkerland en Business Club Meppel de wedstrijd PEC Zwolle-Excelsior bij.

Een van de doelen was elkaar als buren ontmoeten en kennismaken. Bart Lever, voorzitter van BC Meppel, vertelde dat de oorsprong van de vereniging bij basketbal lag. De BC begon als een poging tot een ordelijke financiering van de betaalde basketbalsport in Meppel. Sporthal Het Vledder was in die tijd al afgekeurd voor profbasketbal en een nieuwe hal bouwen lukte niet.Uiteindelijk bleek behoud van professioneel basketbal voor Meppel onhaalbaar.

Van meet af aan wilde het bestuur zorgen voor een bredere basis dan alleen het basketbal. Daarom waren er voor de leden ook business-to-business-activiteiten buiten de deur, wat later de bekende succesformule werd. Bij BC Meppel staat netwerken dus voorop.

Belangen

BC Steenwijkerland heeft meerdere doelstellingen. Naast netwerken, kennis delen is het heel actief met belangenbehartiging voor haar 215 leden. Voorzitter Jurjen Helfrich: ‘Zo heeft de gemeente het aanbestedingsbeleid meerdere malen aangepast. Er is nu een bedrijvenregister. Als er een aanbesteding is, dan wordt de lijst met bedrijven uit de regio doorgespit of die in aanmerking voor het werk kunnen komen.’ Een ander speerpunt van BC Steenwijkerland is parkmanagement. ‘Door gezamenlijke inkoop van energie en afvalverwerking verdient 75% van onze leden het contributiegeld terug.’

Jurian Meijntjes, hoofd verkoop/ head of sales van PEC Zwolle, vertelde over de ambities van de eredivisionist. ‘Een constante subtopper tussen plek 5 en 8 en duizend extra bezoekers door uitbreiding van de Oost-tribune.’

Zwolfje

De wedstrijd beloofde veel goeds toen Youness Mokhtar in de 17e minuut vanaf de zestienmeterlijn in de bovenhoek schoot. Mascotte Zwolfje besteeg spontaan de tribune om de blijdschap te delen. Hierna bleef het een tamelijk tamme pot. Excelsior maakte na rust via een penalty 1-1. Daar bleef het bij.

Na afloop was het nog goed toeven, want PEC had een ‘foute avond’ georganiseerd en daar deden ze werkelijk alles aan. Een 70’s/80’s-disco, wijde pijpen, glitter, lichtjes, afro- en andere pruiken. Strakke pakjes en een losse, informele sfeer waarin de tijd voorbij vliegt.

Dries Roelvink

Als klap op de vuurpijl was er een optreden van Dries Roelvink. De Steenwijkerlanders deden aan carpooling, de Meppelers waren per bus. ‘Het vertrek met de bus om 23.30 uur was perfect getimed. Het lukte precies om aan het optreden van Dries Roelvink te ontsnappen’, merkte een Meppeler op.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.