abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
Meppel

Archief Meppeler Courant is digitaal doorzoekbaar

Geplaatst op zondag 10 februari 2019 07:25
  • ‘Herrezen op 17 april 1945 - nadat onze gewetensvolle Möppeler Kraante door de Duitse bezetter op 12 juni 1942 het zwijgen was opgelegd.’ © Archieffoto NDC mediagroep

  • deKrantVanToen © NDC mediagroep

  • © eigen foto

pinterestmail

Meppel - Alle uitgaven van de Meppeler Courant van 1846 tot 2015 zijn digitaal te doorzoeken en te lezen via MeppelerCourant.nl/archief. Artikelen vanaf januari 2018 zijn beschikbaar via www.dekrantvantoen.nl

Dit is mogelijk doordat de papieren kranten met medewerking van het Drents Archief in Assen zijn gedigitaliseerd. Vervolgens zijn de scans door medewerkers van Boom zelf doorzoekbaar gemaakt op trefwoorden. 

Niet perfect

Omdat de scans zijn gemaakt van de oude exemplaren die ingebonden zijn, zijn helaas niet alle beelden even goed leesbaar. Het zoeken op trefwoord is ook nog niet ideaal. In de 175 jaar dat de Meppeler verschijnt zijn er veel spellingswijzigingen geweest. Dat bemoeilijkt het zoeken sterk. Wel zijn de pagina's te downloaden. Zo kun je bijvoorbeeld de voorpagina van je geboortedag opzoeken en downloaden. (Let op: de Meppeler Courant verschijnt alleen op maandag, woensdag en vrijdag).  

De Krant van Toen

Vanaf januari 2018 zijn de kranten ook te lezen via www.dekrantvantoen.nl. De allernieuwste kranten staan niet op deze website. Immers, de Meppeler Courant is een abonnementenkrant en daarom niet voor iedereen gratis te lezen. Pas als een krant een maand oud is, is deze op de site voor iedereen beschikbaar.

E-paper

Abonnees kunnen natuurlijk wel direct de actuele digitale versie van de papieren krant lezen. Dat kan via de e-paper. Daar zijn alle kranten vanaf 2014 als bladerbaar exemplaar te lezen. 

www.175jaarmc.nl/archief  en www.dekrantvantoen.nl en e-paper.   

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.