abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Meppel

Archief Meppeler Courant is digitaal doorzoekbaar

Geplaatst op vrijdag 4 januari 2019 08:10
  • ‘Herrezen op 17 april 1945 - nadat onze gewetensvolle Möppeler Kraante door de Duitse bezetter op 12 juni 1942 het zwijgen was opgelegd.’ © Archieffoto NDC mediagroep

  • deKrantVanToen © NDC mediagroep

  • © eigen foto

pinterestmail

Meppel - Alle uitgaven van de Meppeler Courant van 1846 tot 2015 zijn digitaal te doorzoeken en te lezen via MeppelerCourant.nl/archief. Artikelen vanaf januari 2018 zijn beschikbaar via www.dekrantvantoen.nl

Dit is mogelijk doordat de papieren kranten met medewerking van het Drents Archief in Assen zijn gedigitaliseerd. Vervolgens zijn de scans door medewerkers van Boom zelf doorzoekbaar gemaakt op trefwoorden. 

Niet perfect

Omdat de scans zijn gemaakt van de oude exemplaren die ingebonden zijn, zijn helaas niet alle beelden even goed leesbaar. Het zoeken op trefwoord is ook nog niet ideaal. In de 175 jaar dat de Meppeler verschijnt zijn er veel spellingswijzigingen geweest. Dat bemoeilijkt het zoeken sterk. Wel zijn de pagina's te downloaden. Zo kun je bijvoorbeeld de voorpagina van je geboortedag opzoeken en downloaden. (Let op: de Meppeler Courant verschijnt alleen op maandag, woensdag en vrijdag).  

De Krant van Toen

Vanaf januari 2018 zijn de kranten ook te lezen via www.dekrantvantoen.nl. De allernieuwste kranten staan niet op deze website. Immers, de Meppeler Courant is een abonnementenkrant en daarom niet voor iedereen gratis te lezen. Pas als een krant een maand oud is, is deze op de site voor iedereen beschikbaar.

E-paper

Abonnees kunnen natuurlijk wel direct de actuele digitale versie van de papieren krant lezen. Dat kan via de e-paper. Daar zijn alle kranten vanaf 2014 als bladerbaar exemplaar te lezen. 

www.175jaarmc.nl/archief  en www.dekrantvantoen.nl en e-paper.   

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.