abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Meppel - Het eerste Drentse Robijn huijs, een inloophuis voor mensen met...
Nijeveen - Nijeveen Live! is terug. Het muzikale evenement vindt plaats ...
Hier komt dan de introductie van een nieuw artikel
Meppel - DOS’46 heeft de afgelopen week korfbalpalen geplaatst op plei...
Meppel

Mas Boom treedt na 35 jaar terug als holdingdirecteur van Koninklijke Boom uitgevers

Geplaatst op vrijdag 4 mei 2018 07:19
  • Mas Boom. © Gerard van Velzel

pinterestmail

Meppel – Mas Boom (61) treedt met ingang van 1 november terug als holdingdirecteur van Koninklijke Boom uitgevers. Op die datum is het precies 35 jaar geleden dat hij zijn loopbaan bij Boom uitgevers begon.

Voor die tijd had hij na zijn studie rechten ervaring opgedaan bij uitgevers in de Verenigde Staten en Canada.

De eerste jaren was Mas Boom naast zijn vader John Boom werkzaam als directiesecretaris. Vanaf 1987 was hij directeur van toen nog Boom Pers Courantenuitgeverij. In 1992 volgde de benoeming tot holdingdirecteur. Samen met zijn jongere broer John en Jurr van Dalen, daarna Ineke Lip, had hij de algehele leiding over het familiebedrijf dat in 2016 zijn 175-jarig bestaan vierde. Vorig jaar werd de leiding versterkt met Arjen Holl die onder meer leiding geeft aan de vanaf volgende week aan de Stationsweg gevestigde uitgeverij Edu’ Actief.

Uitgeefexpertise is aanwezig

Boom uitgevers Nieuwsmedia werd medio vorig jaar verkocht aan de Noordelijke Dagblad Combinatie. Boom ging verder als uitgever van leermiddelen en werken voor de wetenschappelijke en professionele markt. In goed overleg besloot Mas Boom na deze veranderingen in het bedrijf een stap terug te doen. ‘De uitgeefexpertise die nodig is voor het bedrijf is voor de komende jaren in de gehele organisatie volop aanwezig.’

De kennis en ervaring die hij de afgelopen decennia heeft opgedaan, kan hij na zijn terugtreden ook aanwenden bij andere bedrijven en sectoren. ‘Voor mij biedt de toekomst vele uitdagingen.’ Voor Boom uitgevers blijft hij de vastgoed portefeuille  beheren en bepaalde projecten uitvoeren. Mas Boom zegt alle vertrouwen te hebben ‘in een vitale en invloedrijke toekomst van Koninklijke Boom uitgevers.

'35 fantastische jaren'

Hij kijkt in grote dankbaarheid en met een goed gevoel terug op ‘35 fantastische jaren in sociale- en economische voor- en tegenspoed. Samen met de collega’s zijn bergen werk verzet en steeds is de klant centraal gesteld, aldus de scheidende directeur.

Mas Boom heeft een groot aantal vernieuwingen in het bedrijf geïntroduceerd. Hij richtte onder andere Rebecca Radio op, bracht intern lijn in de organisatie en liet zich gelden als een sterk met zijn medewerkers meelevende directeur.

Mas Boom was onder andere voorzitter van de Nederlandse Nieuwsblad Pers (NNP), van de Bedrijvensociëteit A37 en van het bestuur van Engelgaarde. Hij is lid van de adviesraad van het Deltion College en extern deskundige voor de opleiding communicatie van de Hanzehogeschool. Verder is hij betrokken bij Beeldenpark De Havixhorst. Hij is lid van de denktank M20 en de Kamerheer van de koning in Drenthe. Mas Boom werd in november 2016 samen zijn broer John benoemd tot ridder in de Orde van Oranje Nassau.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.