abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Meppel

SteM stelt vragen over verkoop grond Molen de Weert

Geplaatst op woensdag 16 mei 2018 15:11
  • © Jansen & Tekst

pinterestmail

Meppel - De fractie van Sterk Meppel (SteM) heeft vragen aan het college gesteld over de verkoop van de grond en het pand van Stichting WelzijnMensenWerk (WMW) aan projectontwikkelaar RoodBlond uit Staphorst.

De projectontwikkelaar wil het pand van WMW afbreken en daar woningen gaan bouwen. Op social media veroorzaakt wordt op dit plan met verontwaardiging gereageerd, omdat inwoners bang zijn dat dit stukje Meppel volgebouwd wordt en de molen niet meer kan functioneren.

Rol gemeente

Hoewel de gemeente geen eigenaar van de grond is, wil de fractie van SteM weten of de gemeente Meppel wel een rol in deze verkoop heeft gehad. De fractie wil echter vooral weten of binnen de huidige bestemming woningbouw is toegestaan. Als dat mag welke (on)mogelijkheden het bestemmingsplan biedt.

Sterk Meppel wil ook weten of de regels voor een molenbiotoop van toepassing zijn en wat de consequenties voor de woningbouw dan zijn. Tot slot heeft de fractie de vraag gesteld of de buurtbewoners vanaf de start van het proces bij de planprocedure betrokken kunnen worden.

Het college moet deze vragen binnen 15 werkdagen beantwoorden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.