abonneer nu
 
...
vinkje
DE STELLING
poll
Koopkracht
De koopkracht van de Nederlandse bevolking is in 2017 met 0,5 procent gegroeid. Er werd echter een koopkrachtstijging van 1 procent voorspeld. In de plannen voor Prinsjesdag 2018 staat dat de koopkracht 1,5% stijgt. Onze stelling: ‘Koopkracht omhoog? Ik geloof er niks van…’
...
dossiers
De voetbalkrant 2018 is een uitgave van de Opregte Steenwijker Courant e...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
In dit dossier staan alle ontwikkelingen rond de nieuwbouwwijk Nieuwveen...
De Koloniën van Weldadigheid krijgen mogelijk de werelderfgoedstatus va...
Plus Artikelen
Vollenhove - De gesprekken over een terugkeer waren al aan de gang, maar...
Vollenhove - Barend de Graaf en zijn vrouw willen graag zestien zonnepan...
Rouveen - Sprayen, borstelen, vlechten, scheren en veel trainen. Je zou ...
Meppel - Het Rozengala 2018 van Ronde Tafel 61 bracht zaterdagavond - vo...
...
Meppel

Provincie verkoopt natuurgebied bij Meppel

Geplaatst op dinsdag 12 juni 2018 19:04
  • Het natuurgebied ten Zuid-Oost van het Diaconessenhuis. © Google Maps

mail

Meppel - De provincie Drenthe verkoopt de grond tussen het Diaconessenhuis in Meppel, de Hoogeveense Vaart en de stadsrand van Meppel. Het gaat om zeven percelen die bij elkaar 27 hectare beslaan. Het natuurgebied maakt deel uit van het Natuur Netwerk Nederland (NNN).

Gedeputeerde Henk Jumelet: 'Het is voor het eerst dat de provincie een openbare verkoop doet van natuurgrond. Ook in de toekomst willen we gaan werken met openbare verkoop van soortgelijke gronden. Op deze manier kan iedereen eigenaar worden van een eigen stukje natuur.'

Bepalingen voor de gronden

De toekomstige eigenaar heeft de verplichting om de gronden tot ontwikkeling te brengen en in stand te houden als zijnde kruiden- en faunarijk grasland, vochtig hooiland en bossingel. Het gebied maakt deel uit van een waterbergingsgebied, wat betekent dat de lagere delen meerdere keren per jaar kunnen overstromen. Op de paden en lanen op het terrein wordt een erfdienstbaarheid gevestigd voor recreatief medegebruik door wandelaars. Er bestaan mogelijkheden voor het verkrijgen van een beheersubsidie in het kader van het Subsidiestelsel Natuur en Landschapsbeheer (SNL).

Belangstelling?

De gronden worden in opdracht van de provincie Drenthe verkocht door uitvoeringsorganisatie Prolander. Dat gebeurt volgens het principe van gelijkberechtiging. Wie belangstelling heeft kan tot tot uiterlijk 17 augustus een beheersplannen en een bieding indienen.

De verkoop vindt plaats door middel van inschrijving. Biedingen worden deels beoordeeld op de kwaliteit van het voorgestelde beheerplan en deels op basis van de hoogte van het inschrijfbedrag.

  • gallerij afbeelding

    De zeven aaneengesloten percelen hebben een oppervlakte van ruim 27 hectare. © Prolander

...
whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.

...