abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Meppel - Het eerste Drentse Robijn huijs, een inloophuis voor mensen met...
Nijeveen - Nijeveen Live! is terug. Het muzikale evenement vindt plaats ...
Hier komt dan de introductie van een nieuw artikel
Meppel - DOS’46 heeft de afgelopen week korfbalpalen geplaatst op plei...
Meppel

Kunstevenement Kijk Je Ogen Uit geopend

Geplaatst op vrijdag 28 september 2018 23:11
  • Marcelle van der Leeuw deed de inleiding en opening. © Ebel Zandstra

  • © Ebel Zandstra

  • Leerlingen van Stad en Esch en Dingstede voerden een sketch op. © Ebel Zandstra

pinterestmail

Meppel - Marcelle van der Leeuw heeft in het pand van DConcept Store officieel de Kunstkijkdagen geopend. Tientallen kunstenaars stellen dit weekend hun beste werken op voor de kunstliefhebber, op verrassende locaties in de stad of in hun ateliers.

Maar daar blijft het dit jaar niet bij; naast de 45 kunstenaars van eigen bodem is er, speciaal voor de gelegenheid, ook werk te zien van de Rotterdamse kunstenaar Herman Lamers (bekend van onder meer de Glazen Engel in Zwolle) en zorgen artiesten van Streetart voor een hallucinante 3D stoeptekening.

In het pand van het Drenthe College aan de Kruisstraat is dit jaar voor het eerst Kunst & Kroket. Bezoekers kunnen daar kunst uit de muur trekken. Op het dak van de Albert Hein aan de Grote Akkerstraat is een kunstwerk verrezen, en in de Meppeler etalages is ook het een en ander te zien. Zaterdag speelt de drumband “Sla je slag!” begeleidende muziek en neemt poptroubadour Arnoud Kas op zondag de honneurs waar.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.