abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Plus Artikelen
Meppel - De 118 jaar oude klipper-aak Liberté, het pannenkoekenschip va...
Nijeveen - Voor de zestiende keer stond het Meezingfestijn Nijeveen zate...
Vollenhove - VENO tegen Havelte, zondagmiddag, ergens tussen kwart voor ...
De Wijk - ‘Wij willen de goeden niet laten lijden onder de kwaden, maa...
Meppel

Leerlingen bezoeken Joods Monument op CKV-dag

Geplaatst op dinsdag 2 oktober 2018 16:40
  • Leerlingen luisteren - ondanks de regen - geboeid naar gastdocent Jan Oldebesten bij het Joods Monument. © Daan Prest

  • Leerlingen luisteren geboeid naar gastdocent Jan Oldebesten bij het Joods Monument. © Daan Prest

pinterestmail

Meppel - De jaarlijkse Culturele en Kunstzinnige Vormingsdag (CKV) was dinsdag gevuld met presentaties, voorstellingen en workshops. Leerlingen uit de vierde klas van CSG Dingstede en OSG Stad en Esch kregen onder meer tekst en uitleg bij het Joods Monument.

‘We proberen nu al enige jaren onze leerlingen te boeien door een zo breed mogelijk aansprekend en eigentijds programma aan te bieden. En volgens ons is dat dit jaar, gezien de reacties en ondanks de druilerige regen, goed gelukt’, zegt docent Peter Visser van Stad & Esch. Hij is samen met Lilian Belgraver van Dingstede verantwoordelijk voor CKV-dag.

Boetseren en rappen

Op diverse plekken in de stad bracht het gezelschap een bezoek aan herkenningspunten die te maken hebben met kunst, muziek en cultuur. Zo gingen de leerlingen boetseren bij Wessel de Ruyter, schilderen bij Harm de Noord en kregen ze een workshop graffiti, rap, hip hop en Afrikaans drummen.

Ook de nodige digitale en analoge creativiteit werd verwacht, tijdens de workshop metamorfose. Hier kwamen de moderne cyberspace ontwikkelingen aan bod. In het Drukkerijmuseum stonden traditionele druktechnieken centraal en dat leidde tot mooie resultaten en zichtbaar enthousiaste leerlingen.

Verrassend was de workshop Aikido. De Japanse krijgskunst is relatief onbekend, maar deze vloeiende-, bijna dansende wijze van “vechten” zonder viel erg in de smaak. Meer passief, maar ook inspirerend, waren de toneel-en cabaretvoorstellingen in Schouwburg Ogterop en de muziekoptredens bij Scala Centrum voor de Kunsten.

Joods Monument

De geschiedenisles vond plaats in de open lucht: bij het Joods Monument. De scholieren kregen een rondleiding door de vroegere Joodse buurt, in de Woldstraat en omgeving, door bestuursleden van de Stichting Joods Monument. Zowel de docenten, als de leerlingen kijken positief terug op deze culturele dag.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.