abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - De allereerste bomen van het eerste Drentse Tiny Forest zijn va...
Meppel - Er staat er weer een grote kerstboom in de binnenstad van Meppe...
Staphorst - Evert Bloemert uit Staphorst is vanavond te zien in het tv-p...
Havelterberg – Ineens staat het voortbestaan van de club op wankele sc...
Meppel

GroenLinks en SP: meer inzet voor regenbooggemeente

Geplaatst op Friday 12 October 2018 14:50
  • Regenboogvlag © NDC mediagroep

pinterestmail

Meppel - De fracties van GroenLinks en SP zijn teleurgesteld in de inzet van de gemeente Meppel tijdens de Coming Out Day van gisteren, 11 oktober.

Vorig jaar nam de gemeenteraad een voorstel aan om meer aandacht te vragen voor inclusie en acceptatie. Coming Out Day is volgens de partijen het perfecte moment om daar uitgebreid bij stil te staan.

De twee partijen vinden dat er onvoldoende gehoor is gegeven aan de oproep van de raad. GroenLinks en SP verlangen van het college dat ze in de toekomst meer gaat doen met dit onderwerp. Ze hebben hierover vragen gesteld aan het college.

‘Wij staan ervoor dat je mag liefhebben wie je wil, in de vorm waarin je dat wil’, zegt Xander Topma, fractievoorzitter SP Meppel. ‘Als gemeente moeten we dit actief uitdragen en ook communiceren naar de samenleving. Het onderwerp is te belangrijk om te laten liggen. Wij verwachten daarom van het college dat ze hier de komende jaren echt meer werk van gaat maken. Meer voorlichting en het uitdragen van een inclusieve samenleving is nodig zodat iedereen zich goed en thuis voelt in Meppel.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.