abonneer nu
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Plus Artikelen
Meppel - ‘Kijk, daar heeft het gestaan.’ Jellie Panneman-Appelmelk w...
Meppel - Rendo-directeur Eddy Veenstra (55) ontmoette maandag minister E...
Staphorst - Clarien Cornelisse, voorzitter van de 800 leden tellende Nat...
Staphorst - Broekies waren het vijftig jaar geleden. Nu zijn ze ‘op le...
Meppel

GroenLinks en SP: meer inzet voor regenbooggemeente

Geplaatst op vrijdag 12 oktober 2018 14:50
  • Regenboogvlag © NDC mediagroep

pinterestmail

Meppel - De fracties van GroenLinks en SP zijn teleurgesteld in de inzet van de gemeente Meppel tijdens de Coming Out Day van gisteren, 11 oktober.

Vorig jaar nam de gemeenteraad een voorstel aan om meer aandacht te vragen voor inclusie en acceptatie. Coming Out Day is volgens de partijen het perfecte moment om daar uitgebreid bij stil te staan.

De twee partijen vinden dat er onvoldoende gehoor is gegeven aan de oproep van de raad. GroenLinks en SP verlangen van het college dat ze in de toekomst meer gaat doen met dit onderwerp. Ze hebben hierover vragen gesteld aan het college.

‘Wij staan ervoor dat je mag liefhebben wie je wil, in de vorm waarin je dat wil’, zegt Xander Topma, fractievoorzitter SP Meppel. ‘Als gemeente moeten we dit actief uitdragen en ook communiceren naar de samenleving. Het onderwerp is te belangrijk om te laten liggen. Wij verwachten daarom van het college dat ze hier de komende jaren echt meer werk van gaat maken. Meer voorlichting en het uitdragen van een inclusieve samenleving is nodig zodat iedereen zich goed en thuis voelt in Meppel.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.