abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Motorcross
Crossende motoren produceren veel lawaai. Dat bleek onlangs weer in Steenwijkerland, waar de motoren tot in het Kornputkwartier te horen waren. In Staphorst vechten omwonenden van een crossbaan vanwege de overlast de omgevingsvergunning voor de rechter aan. Onze stelling: Een keer per maand lawaai door een motorcross vind ik acceptabel.
dossiers
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Het is officieel droger dan in 1976 in Nederland en vanaf 23 juli is er ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De aanleg van snel internet in Westerveld lijkt dichterbij dan ooit. Al ...
Plus Artikelen
Meppel - Roué Verveer heeft één doel in Ogterop. Hij wil het publiek ...
Ruinen - De voorbereiding was niet helemaal optimaal. Bepaald niet eigen...
Zuidwolde - Achter een woning aan de Drogterweg in Zuidwolde is woensdag...
Meppel - De Meppeler vrijwilligersprijs De Meer Dan Handen Awards is don...
Meppel

GroenLinks en SP: meer inzet voor regenbooggemeente

Geplaatst op vrijdag 12 oktober 2018 14:50
  • Regenboogvlag © NDC mediagroep

pinterestmail

Meppel - De fracties van GroenLinks en SP zijn teleurgesteld in de inzet van de gemeente Meppel tijdens de Coming Out Day van gisteren, 11 oktober.

Vorig jaar nam de gemeenteraad een voorstel aan om meer aandacht te vragen voor inclusie en acceptatie. Coming Out Day is volgens de partijen het perfecte moment om daar uitgebreid bij stil te staan.

De twee partijen vinden dat er onvoldoende gehoor is gegeven aan de oproep van de raad. GroenLinks en SP verlangen van het college dat ze in de toekomst meer gaat doen met dit onderwerp. Ze hebben hierover vragen gesteld aan het college.

‘Wij staan ervoor dat je mag liefhebben wie je wil, in de vorm waarin je dat wil’, zegt Xander Topma, fractievoorzitter SP Meppel. ‘Als gemeente moeten we dit actief uitdragen en ook communiceren naar de samenleving. Het onderwerp is te belangrijk om te laten liggen. Wij verwachten daarom van het college dat ze hier de komende jaren echt meer werk van gaat maken. Meer voorlichting en het uitdragen van een inclusieve samenleving is nodig zodat iedereen zich goed en thuis voelt in Meppel.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.