abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Meppel

Woonboten en woonhuis ontruimd na grote brand bij recyclingbedrijf Talen in Meppel

Geplaatst op donderdag 1 november 2018 07:12
  • © René Wiegmink - Wiegmink Media

  • © René Wiegmink - Wiegmink Media

pinterestmail

Meppel - Zo’n tien personen hebben in de nacht van woensdag op donderdag hun woonboot en woning moeten verlaten, nadat er iets voor één uur die nacht een brand werd ontdekt op het terrein van recyclingbedrijf Talen aan de Hesselterlandweg in Meppel.

Vanwege de grote droogte in de partij afval is er door de brandweer vlot opgeschaald naar het sein ‘grote brand’ en zijn er diverse waterwagens uit Overijssel en Drenthe ter plaatse gekomen.

De brandweer heeft kunnen voorkomen dat deze brand zich uit zou breiden. Veiligheidsregio Drenthe laat via Twitter weten dat het nablussen naar alle waarschijnlijkheid nog de hele dag gaat duren. Voor de bluswerkzaamheden is onder andere een kraan ter plaatse gekomen om de bult met afval uit elkaar te trekken.

Woordvoerder Jacco Rodermond van veiligheidsregio Drenthe vertelt dat de brand is ontstaan in een berg met hout. Naast de partij hout, is er ook brand ontstaan in een grote bult met autobanden.

Rookontwikkeling

Over de oorzaak is nog niets bekend, hier zal nader onderzoek naar worden gedaan. Voor zover nu bekend is er niemand bij de brand gewond geraakt. Door de politie zijn diverse wegen afgesloten vanwege de rookontwikkeling.

Omwonenden maken zich al langdurige zorgen over het bedrijf, welke regelmatig de regels zou overtreden. De gemeente heeft het bedrijf al vaker een dwangsom van tienduizenden euro’s opgelegd vanwege, onder meer, brandgevaar.

De brandweer verwacht nog de hele dag bezig te zijn met blussen. Er is volgens de gemeente 'op dit moment geen direct gevaar voor de volksgezondheid'.

De Steenwijkerstraatweg is afgesloten vanwege de brand. Dit zorgt voor veel vertraging via de Bekinkbaan en de Burgemeester Knopperslaan/Ceintuurbaan.

In december vorig jaar woedde er bij Talen Recycling in Stadskanaal een grote brand. Ook daar stond een grote stapel afval in brand. Het duurde een week om die brand te blussen. Die brand leidde toen tot een ruzie tussen Talen en de provincie.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.