abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Meppel

Reactie Albert Talen: 'Ik heb helemaal geen belang bij deze brand'

Door Eelco Kuiken op Thursday 1 November 2018 13:08
  • © Jansen & Tekst

pinterestmail

Meppel - Albert Talen van Talen Recycling is naar eigen zeggen officieel geen huurder meer van het terrein in Meppel waar de brand uitbrak. Tot en met oktober was hij huurder en vandaag dus niet meer, zegt hij.

Hij droeg naar eigen zeggen het terrein gisteren over. Talen is van plan om de recycle-activiteiten te concentreren in Stadskanaal waar hij ook een groot bedrijf heeft. Ook de Staphorster activiteiten bundelt hij daar.

‘Ik ben ook door niemand gebeld over de brand. Niet door de politie, niet door de brandweer en niet door de huurbaas. Mijn dochter attendeerde mij vanochtend op een item op RTV Drenthe waar op te zien was dat er brand was op het terrein dat ik tot en met gisteren huurde’, zegt Albert Talen. ‘Ik weet officieel net zoveel als jij’, zegt hij tegen de journalist die hem om een reactie vraagt. 'Je bent de eerste die mij belt.’

Flauwekul

Van wie zijn de spullen dan, die op het terrein liggen en waar de brand is uitgebroken? ‘De huurbaas en ik waren nog in gesprek hoe we dat zouden afhandelen’, zegt Talen. Het is wel heel frappant dat er brand uitbreekt, kort nadat de huurtermijn is afgelopen. De tijd tussen de brand en het aflopen van de huur is heel erg kort. Er zit een uur tussen. Mensen zullen wellicht denken Talen heeft het zelf gedaan. ‘Dat is natuurlijk flauwekul. Waarom zou ik dat doen? Daar heb ik toch helemaal geen belang bij.'

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.