abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Plus Artikelen
Havelte - Een jaar later dan oorspronkelijk de bedoeling, maar vanaf don...
Ruinen - Nog maar een paar jaar geleden leek de toekomst van het zwembad...
Eesveen – Het begon enkele weken geleden met een terloopse opmerking v...
Staphorst - Het was vorige week woensdag Boomfeestdag én Biddag voor G...
Meppel

Reactie Albert Talen: 'Ik heb helemaal geen belang bij deze brand'

Door Eelco Kuiken op Thursday 1 November 2018 13:08
  • © Jansen & Tekst

pinterestmail

Meppel - Albert Talen van Talen Recycling is naar eigen zeggen officieel geen huurder meer van het terrein in Meppel waar de brand uitbrak. Tot en met oktober was hij huurder en vandaag dus niet meer, zegt hij.

Hij droeg naar eigen zeggen het terrein gisteren over. Talen is van plan om de recycle-activiteiten te concentreren in Stadskanaal waar hij ook een groot bedrijf heeft. Ook de Staphorster activiteiten bundelt hij daar.

‘Ik ben ook door niemand gebeld over de brand. Niet door de politie, niet door de brandweer en niet door de huurbaas. Mijn dochter attendeerde mij vanochtend op een item op RTV Drenthe waar op te zien was dat er brand was op het terrein dat ik tot en met gisteren huurde’, zegt Albert Talen. ‘Ik weet officieel net zoveel als jij’, zegt hij tegen de journalist die hem om een reactie vraagt. 'Je bent de eerste die mij belt.’

Flauwekul

Van wie zijn de spullen dan, die op het terrein liggen en waar de brand is uitgebroken? ‘De huurbaas en ik waren nog in gesprek hoe we dat zouden afhandelen’, zegt Talen. Het is wel heel frappant dat er brand uitbreekt, kort nadat de huurtermijn is afgelopen. De tijd tussen de brand en het aflopen van de huur is heel erg kort. Er zit een uur tussen. Mensen zullen wellicht denken Talen heeft het zelf gedaan. ‘Dat is natuurlijk flauwekul. Waarom zou ik dat doen? Daar heb ik toch helemaal geen belang bij.'

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.