abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietsstroken in binnenstad
Fietsersbond Steenwijkerland stelt voor om een fietsroute Steenwijk-Giethoorn te realiseren, die door de binnenstad van Steenwijk moet gaan.
Onze stelling is: Het is een goed idee om speciale fietsstroken in het centrum aan te leggen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Intergemeentelijk Samenwerkingsverband Werk en Inkomen Steenwijkerland ...
Plus Artikelen
Meppel - Zorginstelling Cosis en Woonconcept Vastgoed (WVG) bv mogen ver...
Utrecht / Dwingeloo - Het NTS RW Racing GP-team van Roelof Waninge uit D...
Meppel - Hij is de oudste (36 jaar) in de selectie van Red Giants. En to...
Ruinen - Met de aanleg van de ATB route in de Boswachterij Ruinen was al...
Meppel

Viva la Musica brengt herfstvakantie door in Tsjechië

Geplaatst op donderdag 1 november 2018 18:54
  • Viva La Musica bracht de herfstvakantie door in Tsjechië. © Viva la Musica

pinterestmail

Meppel - Jeugdkoor Viva la Musica gebruikte de herfstvakantie voor een kort, internationaal tournee. In de Tsjechische stad Most heeft het koor, samen met het jeugdkoor Korálek uit Most, 2 concerten gegeven. Ook was er een optreden in Mariënberg in Duitsland.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt was het concert, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Tsjechische Republiek, in de Stadsschouwburg van Most. Met vier andere koren uit Most en het nabijgelegen Teplice werd een gevarieerd repertoire opgevoerd. Het optreden werd door het publiek enthousiast ontvangen. Als klap op de vuurpijl zongen de koren samen het Tsjechische volkslied.

Bijzonder was ook een spontaan optreden van Viva La Musica op het oude stadsplein, middenin Praag. De zangkunsten van het koor werden gewaardeerd door de vele passanten en tot hun eigen grote verbazing kregen de koorleden zelfs meerdere malen een financiële beloning.

Locaties

In het Duitse Mariënberg werd een concert gegeven in de open lucht, op een bijzondere plek: bij een oude mijnschacht met een paardenmolen. De repetities voor het concert vonden eveneens plaats op een bijzondere locatie, namelijk in een middeleeuws kasteel in Litvinov. Natuurlijk was er veel ruimte om de onderlinge banden met de koren uit Most en Teplice te versterken.

Het laatste concert in Most zou door de afwezige dirigent Ceciel van der Zee worden geven, maar dat liep even anders. Gelukkig losten de leden van Viva La Musica dat prima op, door zelf de dirigeerstok ter hand te nemen.

Het koor kijkt terug op een succesvolle reis, vol mooie optredens. Het tournee werd door bijdragen van Stichting Waarborgfonds en Stichting Stedenband Meppel Most mogelijk gemaakt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.