abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel - Meppel is al druk aan het voorbereiden. Over iets minder dan ee...
Meppel - Het is vrijdagmiddag rustig in Schouwburg Ogterop. De vorige da...
Meppel

Viva la Musica brengt herfstvakantie door in Tsjechië

Geplaatst op donderdag 1 november 2018 18:54
  • Viva La Musica bracht de herfstvakantie door in Tsjechië. © Viva la Musica

pinterestmail

Meppel - Jeugdkoor Viva la Musica gebruikte de herfstvakantie voor een kort, internationaal tournee. In de Tsjechische stad Most heeft het koor, samen met het jeugdkoor Korálek uit Most, 2 concerten gegeven. Ook was er een optreden in Mariënberg in Duitsland.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt was het concert, ter gelegenheid van het 100-jarig bestaan van de Tsjechische Republiek, in de Stadsschouwburg van Most. Met vier andere koren uit Most en het nabijgelegen Teplice werd een gevarieerd repertoire opgevoerd. Het optreden werd door het publiek enthousiast ontvangen. Als klap op de vuurpijl zongen de koren samen het Tsjechische volkslied.

Bijzonder was ook een spontaan optreden van Viva La Musica op het oude stadsplein, middenin Praag. De zangkunsten van het koor werden gewaardeerd door de vele passanten en tot hun eigen grote verbazing kregen de koorleden zelfs meerdere malen een financiële beloning.

Locaties

In het Duitse Mariënberg werd een concert gegeven in de open lucht, op een bijzondere plek: bij een oude mijnschacht met een paardenmolen. De repetities voor het concert vonden eveneens plaats op een bijzondere locatie, namelijk in een middeleeuws kasteel in Litvinov. Natuurlijk was er veel ruimte om de onderlinge banden met de koren uit Most en Teplice te versterken.

Het laatste concert in Most zou door de afwezige dirigent Ceciel van der Zee worden geven, maar dat liep even anders. Gelukkig losten de leden van Viva La Musica dat prima op, door zelf de dirigeerstok ter hand te nemen.

Het koor kijkt terug op een succesvolle reis, vol mooie optredens. Het tournee werd door bijdragen van Stichting Waarborgfonds en Stichting Stedenband Meppel Most mogelijk gemaakt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.