abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeente Meppel gaat basisscholen gratis containers aanbiede...
Vollenhove - Voetbalvereniging SV VENO onderzoekt de mogelijkheden naar ...
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Meppel

CDA-Meppel wil weten wie rommel bij Talen gaat opruimen

Geplaatst op dinsdag 6 november 2018 13:18
  • Afvalberg bij Talen recycling in Meppel © Frens Jansen

pinterestmail

Meppel - De CDA-fractie in de gemeenteraad van Meppel stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de grote brand die vorige week woedde bij Talen Recycling op het voormalige ROVA-terrein in Meppel.

Het CDA wil onder andere weten wie het terrein gaat opruimen nu Talen geen huurder meer is van het terrein en of het mogelijk is de vergunning van het bedrijf in te trekken.

De CDA-fractie heeft al eerder aandacht gevraagd voor de wijze waarop Talen Recycling afval heeft opgeslagen op het terrein. Het leek er op dat Talen alleen maar afval verzamelde en weinig of niets afvoerde. Dit leidde tot enorme bergen afval. Omwonenden hebben herhaaldelijk hun zorgen uitgesproken over gevaren voor de gezondheid en hun veiligheid.

Sandra Wolvekamp van het CDA wil ook van het college weten of de brand en de rookontwikkeling gevolgen hebben gehad voor de veiligheid en gezondheid van de omwonenden en of het college en de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) voldoende hebben gedaan om het risico op brand zo klein mogelijk te maken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.