abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - ‘Het is een gekkenwerk. Echt een gekkenwerk.’ Sinds een paa...
Meppel - De Nieuwveense Landen is de eerste Drentse woonwijk die volledi...
Meppel - Tussen de nog te bouwen stadswoningen op de plek van de aanbouw...
Zwartewatersklooster - Op het kerkhof in Zwartewatersklooster wordt al 7...
Meppel

CDA-Meppel wil weten wie rommel bij Talen gaat opruimen

Geplaatst op dinsdag 6 november 2018 13:18
  • Afvalberg bij Talen recycling in Meppel © Frens Jansen

pinterestmail

Meppel - De CDA-fractie in de gemeenteraad van Meppel stelt vragen aan het college van burgemeester en wethouders over de grote brand die vorige week woedde bij Talen Recycling op het voormalige ROVA-terrein in Meppel.

Het CDA wil onder andere weten wie het terrein gaat opruimen nu Talen geen huurder meer is van het terrein en of het mogelijk is de vergunning van het bedrijf in te trekken.

De CDA-fractie heeft al eerder aandacht gevraagd voor de wijze waarop Talen Recycling afval heeft opgeslagen op het terrein. Het leek er op dat Talen alleen maar afval verzamelde en weinig of niets afvoerde. Dit leidde tot enorme bergen afval. Omwonenden hebben herhaaldelijk hun zorgen uitgesproken over gevaren voor de gezondheid en hun veiligheid.

Sandra Wolvekamp van het CDA wil ook van het college weten of de brand en de rookontwikkeling gevolgen hebben gehad voor de veiligheid en gezondheid van de omwonenden en of het college en de Regionale Uitvoeringsdienst (RUD) voldoende hebben gedaan om het risico op brand zo klein mogelijk te maken.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.