abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeente Meppel gaat basisscholen gratis containers aanbiede...
Vollenhove - Voetbalvereniging SV VENO onderzoekt de mogelijkheden naar ...
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Meppel

Permanente bewaking bij afvalterrein

Geplaatst op Tuesday 6 November 2018 16:53
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Meppel - De gemeente heeft samen met eigenaar Lagros BV voor permanente bewaking gezorgd bij het afvalterrein aan de Hesselterlandweg. Dat is voortgekomen uit een overleg, die de partijen maandag hadden.

Er zijn onder andere camera’s geplaatst op het terrein waar donderdag een felle brand woedde. De bewaking is ingesteld om de brandveiligheid te waarborgen. De gemeente laat weten dat de verhuurder van het terrein, het terrein continu in de gaten houdt.

Talen Recycling huurde het voormalige ROVA-terrein, maar dat huurcontract verliep een uur voor de brand. Weer een paar uur eerder werden er containers voor het de ingang neergezet, zodat het onmogelijk was voor iemand om het terrein op te gaan.

Vergunning

Vrijdag sloot de gemeente Staphorst het terrein van Talen Recycling in Staphorst af met hekken. Dat gebeurde omdat het college van Staphorst aanwijzingen had dat er nog steeds recycle-activiteiten uitgevoerd worden door Talen Recycling, ondanks dat de vergunning daarvoor is ingetrokken.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de vergunning voor het terrein aan de Hesselterlandweg nog gewoon staat. ‘Daar kom je ook niet zo van af.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.