abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - ‘Het is een gekkenwerk. Echt een gekkenwerk.’ Sinds een paa...
Meppel - De Nieuwveense Landen is de eerste Drentse woonwijk die volledi...
Meppel - Tussen de nog te bouwen stadswoningen op de plek van de aanbouw...
Zwartewatersklooster - Op het kerkhof in Zwartewatersklooster wordt al 7...
Meppel

Permanente bewaking bij afvalterrein

Geplaatst op dinsdag 6 november 2018 16:53
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Meppel - De gemeente heeft samen met eigenaar Lagros BV voor permanente bewaking gezorgd bij het afvalterrein aan de Hesselterlandweg. Dat is voortgekomen uit een overleg, die de partijen maandag hadden.

Er zijn onder andere camera’s geplaatst op het terrein waar donderdag een felle brand woedde. De bewaking is ingesteld om de brandveiligheid te waarborgen. De gemeente laat weten dat de verhuurder van het terrein, het terrein continu in de gaten houdt.

Talen Recycling huurde het voormalige ROVA-terrein, maar dat huurcontract verliep een uur voor de brand. Weer een paar uur eerder werden er containers voor het de ingang neergezet, zodat het onmogelijk was voor iemand om het terrein op te gaan.

Vergunning

Vrijdag sloot de gemeente Staphorst het terrein van Talen Recycling in Staphorst af met hekken. Dat gebeurde omdat het college van Staphorst aanwijzingen had dat er nog steeds recycle-activiteiten uitgevoerd worden door Talen Recycling, ondanks dat de vergunning daarvoor is ingetrokken.

Een woordvoerder van de gemeente laat weten dat de vergunning voor het terrein aan de Hesselterlandweg nog gewoon staat. ‘Daar kom je ook niet zo van af.’

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.