abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Meppel - Het eerste Drentse Robijn huijs, een inloophuis voor mensen met...
Nijeveen - Nijeveen Live! is terug. Het muzikale evenement vindt plaats ...
Hier komt dan de introductie van een nieuw artikel
Meppel - DOS’46 heeft de afgelopen week korfbalpalen geplaatst op plei...
Meppel

Gemeente hield Talen wekelijks in de gaten

Door Joyce Smits op vrijdag 9 november 2018 08:14
  • © Wilbert Bijzitter

pinterestmail

Meppel - Over de oorzaak van de grote brand bij recyclingbedrijf Talen afgelopen week is nog niets bekend. Dit meldde burgemeester Richard Korteland donderdagavond in de raadsvergadering naar aanleiding van vragen van het CDA. ‘Er wordt onderzoek gedaan’, reageerde Korteland.

Sandra Wolvekamp (CDA) wilde graag weten of het college en de Regionale Uitvoeringsdienst voldoende hebben gedaan om het risico op brand zo klein mogelijk te houden.

Burgemeester Korteland: ‘Het is heel makkelijk en heel stoer om te zeggen dat we er alles aan hebben gedaan, maar het is wel in brand gegaan. College en de Regionale Uitvoeringsdienst hebben in samenwerking met de brandweer het bedrijf voortdurend in de gaten gehouden, de situatie getoetst aan regelgeving en aanschrijvingen gepleegd daar waar het kon. Dat toezicht bestond uit bedrijfsbezoeken, gebruik van meetapparatuur en het vastleggen van de situatie per week met luchtfoto’s.’

In de nacht van 31 oktober op 1 november brak er even na middernacht brand uit op het terrein van afvalverwerkingsbedrijf Talen aan de Hesselterlandweg. De brand in de enorme stapels afval ging gepaard met veel rookontwikkeling. De brandweer was donderdag nog de hele dag bezig met nablussen. Talen lag al maanden in de clinch met de gemeente. Het huurcontract van Talen liep per 1 november af.

Vervolgstappen

‘De lopende handhavingstrajecten blijven onverkort van kracht en onderzocht wordt welke vervolgstappen we kunnen nemen nu er een andere situatie is ontstaan', zei de burgemeester over hoe de gemeente nu verder gaat handelen. 'Het college is zich aan ’t beraden over die vervolgstappen. Alles rondom de vergunning is op dit moment bij het college in onderzoek en de RUD is daarbij betrokken.’

Richard Korteland herhaalde nog eens dat de brand geen gevolgen heeft gehad voor de veiligheid en de gezondheid van de omwonenden. ‘Maar natuurlijk hebben ze er wel last van gehad. Een groot deel van hen is geëvacueerd en hebben de nacht in de brandweerkazerne doorgebracht. Maar ze zijn wel direct door de politie gewaarschuwd en uit hun boot gehaald’, aldus Korteland.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.