abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Meppel - Het eerste Drentse Robijn huijs, een inloophuis voor mensen met...
Nijeveen - Nijeveen Live! is terug. Het muzikale evenement vindt plaats ...
Hier komt dan de introductie van een nieuw artikel
Meppel - DOS’46 heeft de afgelopen week korfbalpalen geplaatst op plei...
Meppel

Dorcas houdt voedselactie

Geplaatst op vrijdag 9 november 2018 12:11
  • Dorcas Voedselactie in Meppel. © Ebel Zandstra

pinterestmail

Meppel - De Dorcas voedselactie wordt vrijdag (vandaag) en zaterdag gehouden. De opbrengst is voor de allerarmsten in Oost-Europa.

In Meppel wordt de actie gehouden bij de Jumbo Koedijkslanden op vrijdag van 16.00 tot 20.00 uur en zaterdag van 9.00 tot 17.00 uur. En Jumbo Het Vledder op zaterdag van 10.00 tot 18.00 uur. Dorcas-vrijwilligers delen voedsellijstjes uit aan het winkelende publiek. Op deze lijstjes staan producten die in de voedselpakketten worden gestopt. De klanten kunnen één of meerdere producten van het lijstje kopen en afgeven aan de vrijwilligers.

Vorig jaar werden tijdens de voedselactie in Nederland ruim 30.000 voedselpakketten ingezameld. Direct na de voedselactie verwerken vrijwilligers de verzamelde goederen tot voedselpakketten. Deze worden vervolgens zo spoedig mogelijk getransporteerd en voor kerstmis uitgedeeld aan de allerarmsten.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.