abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - ‘Het is een gekkenwerk. Echt een gekkenwerk.’ Sinds een paa...
Meppel - De Nieuwveense Landen is de eerste Drentse woonwijk die volledi...
Meppel - Tussen de nog te bouwen stadswoningen op de plek van de aanbouw...
Zwartewatersklooster - Op het kerkhof in Zwartewatersklooster wordt al 7...
Meppel

Talen heeft dwangsom van gemeente Meppel niet betaald

Geplaatst op Friday 16 November 2018 13:27
  • © Archief Jansen & Tekst

pinterestmail

Meppel - De gemeente Meppel en de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe hebben gisteren een invorderingsbeschikking van € 50.000 verstuurd naar afvalverwerker Talen.

Tijdens controles lag de opslag van het bedrijfsafval op het buitenterrein en buiten een overkapping. Deze afval moest beschermd worden tegen inregenen en wordt normaliter onder een overkapping geplaatst. Dit gebeurde niet, waarna een dwangsom van € 50.000 is opgelegd.

Talen kreeg tot 5 november de tijd om deze te betalen. ‘Nu dit niet is gebeurd wordt een invorderingsbeschikking opgesteld’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. ‘De schuld kan dan vervolgens bij een deurwaarder worden uitgezet.’

In juli van dit jaar legde de gemeente bestuursdwang op. Op kosten van het bedrijf maakte de gemeente overtredingen ongedaan. Samen met de brandweer paste de gemeente bestuurlijke handhaving toe in verband met brandgevaar, niet ordelijk en scheiden van opslag, het zonder vergunning afbreken van afval en het onjuist opslaan van bedrijfsafval.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.