abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeente Meppel gaat basisscholen gratis containers aanbiede...
Vollenhove - Voetbalvereniging SV VENO onderzoekt de mogelijkheden naar ...
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Meppel

Talen heeft dwangsom van gemeente Meppel niet betaald

Geplaatst op vrijdag 16 november 2018 13:27
  • © Jansen & Tekst

pinterestmail

Meppel - De gemeente Meppel en de Regionale Uitvoeringsdienst Drenthe hebben gisteren een invorderingsbeschikking van € 50.000 verstuurd naar afvalverwerker Talen.

Tijdens controles lag de opslag van het bedrijfsafval op het buitenterrein en buiten een overkapping. Deze afval moest beschermd worden tegen inregenen en wordt normaliter onder een overkapping geplaatst. Dit gebeurde niet, waarna een dwangsom van € 50.000 is opgelegd.

Talen kreeg tot 5 november de tijd om deze te betalen. ‘Nu dit niet is gebeurd wordt een invorderingsbeschikking opgesteld’, laat een woordvoerder van de gemeente weten. ‘De schuld kan dan vervolgens bij een deurwaarder worden uitgezet.’

In juli van dit jaar legde de gemeente bestuursdwang op. Op kosten van het bedrijf maakte de gemeente overtredingen ongedaan. Samen met de brandweer paste de gemeente bestuurlijke handhaving toe in verband met brandgevaar, niet ordelijk en scheiden van opslag, het zonder vergunning afbreken van afval en het onjuist opslaan van bedrijfsafval.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.