abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeente Meppel gaat basisscholen gratis containers aanbiede...
Vollenhove - Voetbalvereniging SV VENO onderzoekt de mogelijkheden naar ...
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Meppel

Opruimwerkzaamheden op terrein van Talen begonnen

Geplaatst op donderdag 6 december 2018 14:30
  • © Leo de Harder

  • © Leo de Harder

  • © Leo de Harder

  • © Leo de Harder

pinterestmail

Meppel - Lagros BV, de eigenaar van het terrein waar eerder Talen Recycling zat, is vandaag begonnen met de opruimwerkzaamheden van de brand.

De gemeente vindt ‘het een goede beweging’. Lagros en de gemeente hebben de laatste tijd veel met elkaar gesproken over het aanpakken van de achtergebleven afval van Talen Recycling. Het is echter nog onbekend wie het opruimen van het afval gaat betalen.

Per 1 november zegde Lagros het huurcontract met Albert Talen van Talen Recycling op. Het bedrijf hield zich niet aan de regels. Er werden containers geplaatst voor de ingang van het terrein, zodat niemand het terrein op kon.

Een uur na het opzeggen van het contract ontstond er echter een grote brand op het terrein. De containers bemoeilijkten de brandweer toen met de bluswerkzaamheden.

Na de brand reageerde Albert Talen dat hij de en de huurbaas nog in gesprek waren over de afhandeling van de afval.

Bezwaar

Eerder maakte Talen bezwaar tegen een last onder dwangsom. Deze werd opgelegd omdat de afvalverwerker volgens het college van Meppel in strijd handelde met het bestemmingsplan en de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo). Hij moest aanwezige afvalstoffen binnen vijf meter uit de bouwperceelgrenzen verplaatsen of weghalen, met uitzondering van opslagcontainers.

Dat bezwaar is nu ongegrond verklaard. Uit nader onderzoek blijkt namelijk dat de aanschrijving terecht is geweest.

In november stuurde de gemeente een invorderingsbeschikking van € 50.000 naar de afvalverwerker. Tijdens controles lag de opslag van het bedrijfsafval op het buitenterrein en buiten een overkapping. Deze afval moest beschermd worden tegen inregenen en wordt normaliter onder een overkapping geplaatst. Omdat dit niet is gebeurd, werd de dwangsom opgelegd.

Cameratoezicht

In verband met de brandveiligheid gaat de gemeente ook op korte termijn camera’s plaatsen rond het terrein. Eerder plaatste de eigenaar van het terrein al cameratoezicht. Nu gaat de gemeente dat ook doen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.