abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Meppel - Albert Jan Vos zit er aan te denken om twee extra zalen te bouw...
Emmeloord / Rogat - Het rallyteam van Pierre Brouwer uit Rogat en naviga...
Meppel

Schoonmaak voormalige Boom-locatie verloopt voorspoedig

Geplaatst op Thursday 6 December 2018 19:42
  • Op het terrein aan de Kromme Elleboog wordt asbest verwijderd. © NDC / Michiel Kolle

pinterestmail

Meppel - Achter de hekken rond het bouwterrein aan de Kromme Elleboog wordt flink gegraven. De archeoloog is bezig om de funderingen van oude bebouwing op te graven maar een eindje verderop is ook een medewerker van een asbestsaneringsbedrijf aan het werk.

Volgens de gemeente is er niets bijzonders aan de hand. 'Alle eventuele asbest is al voor de sloop van het voormalige pand van Boom uitgevers verwijderd en daarvoor zijn alle verplichte meldingen gedaan.' 'Er is mogelijk een beetje asbest in de grond achtergebleven en ook daarvan is door de bouwer melding gemaakt.'

Een gecertificeerd bedrijf is bezig om nu ook die laatste vervuiling te verwijderen. De archeologische opgraving en de nieuwbouw lopen door de opruimwerkzaamheden geen vertraging op. 'De asbestsanering tijdens de sloop en daarna waren voorzien. Daar is van te voren al rekening mee gehouden in de planning', laat een woordvoerster van Van Wijnen Projectontwikkeling weten. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.