abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - Architect Rob Moritz presenteerde tijdens het gesprek met de co...
Meppel - Met de nieuwe afvalverordening betalen bedrijven in de binnenst...
Meppel - Het is onmogelijk om het gebouw van de Zuiderschool een herbest...
Ruinerwold - De weersvooruitzichten waren somber, maar de harde wind van...
Meppel

Schoonmaak voormalige Boom-locatie verloopt voorspoedig

Geplaatst op donderdag 6 december 2018 19:42
  • Op het terrein aan de Kromme Elleboog wordt asbest verwijderd. © NDC / Michiel Kolle

pinterestmail

Meppel - Achter de hekken rond het bouwterrein aan de Kromme Elleboog wordt flink gegraven. De archeoloog is bezig om de funderingen van oude bebouwing op te graven maar een eindje verderop is ook een medewerker van een asbestsaneringsbedrijf aan het werk.

Volgens de gemeente is er niets bijzonders aan de hand. 'Alle eventuele asbest is al voor de sloop van het voormalige pand van Boom uitgevers verwijderd en daarvoor zijn alle verplichte meldingen gedaan.' 'Er is mogelijk een beetje asbest in de grond achtergebleven en ook daarvan is door de bouwer melding gemaakt.'

Een gecertificeerd bedrijf is bezig om nu ook die laatste vervuiling te verwijderen. De archeologische opgraving en de nieuwbouw lopen door de opruimwerkzaamheden geen vertraging op. 'De asbestsanering tijdens de sloop en daarna waren voorzien. Daar is van te voren al rekening mee gehouden in de planning', laat een woordvoerster van Van Wijnen Projectontwikkeling weten. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.