abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Gele hesjes
Na Frankrijk en België zijn er nu ook protesten van 'gele hesjes' in Nederland. De beweging in Nederland is nog niet zo groot, in Meppel waren zaterdag minder dan tien actievoerders op pad. Onze stelling: Ik doe mee met de gele hesjes want de kosten voor levensonderhoud rijzen de pan uit.
dossiers
Het voormalige gebouw van Stad & Esch Zuideinde en de vroegere Zuidersch...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
In de nacht van woensdag 31 oktober op donderdag 1 november ontstond er ...
Plus Artikelen
Meppel - Architect Rob Moritz presenteerde tijdens het gesprek met de co...
Meppel - Met de nieuwe afvalverordening betalen bedrijven in de binnenst...
Meppel - Het is onmogelijk om het gebouw van de Zuiderschool een herbest...
Ruinerwold - De weersvooruitzichten waren somber, maar de harde wind van...
Meppel

Opnieuw minder huurachterstand bewoners Woonconcept

Geplaatst op vrijdag 7 december 2018 15:24
  • © NDC/ Michiel Kolle

pinterestmail

Meppel - Voor het tweede jaar op rij is de huurachterstand van bewoners van Woonconcept gedaald. Volgens Woonconcept werpen een sociaal incassobeleid en goede samenwerking met partners hun vruchten af.

‘Minder huurachterstand betekent minder schuld en zorgen voor onze bewoners’, reageert Anneli Bouckaert, hoofd Gebied.

‘Als een bewoner de huur niet op tijd betaalt, is dat voor ons een reden om de bewoner te vragen of er iets aan de hand is’, zegt Bouckaert. ‘We zoeken samen naar een mogelijkheid om het probleem op te lossen. Soms kan Woonconcept die oplossing vinden samen met de bewoner maar ook een warme overdracht naar één van onze partners kan een oplossing zijn.’

Samenwerking

De incasso-medewerkers van Woonconcept werken samen met de Gemeente Meppel, wijkagenten en Wijk- en Dorpsgericht Werken op het gebied van welzijn om bewoners te helpen. Bij lastigere financiële problemen is het inschakelen van een expert op dat gebied de beste oplossing.

Bijkomend voordeel van het sociale incassobeleid is dat er minder betalingsachterstanden van bewoners door Woonconcept naar een gerechtsdeurwaarder worden gestuurd. Op het moment dat een factuur uit handen wordt gegeven aan een deurwaarder, zijn de kosten van die behandeling voor de bewoner. Die kosten kunnen aardig oplopen. In het derde kwartaal van 2018 zijn ruim 40 zaken minder doorgestuurd naar een deurwaarder, ten opzichte van 2017.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.