abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
AliPay
Ondernemers in Steenwijkerland en ook Meppel Taxi maken gebruik van AliPay om Chinese toeristen te laten betalen. AliPay heeft grote ambities om Europa te veroveren. Onze stelling: Als ik bij winkels via mijn telefoon kan betalen met AliPay, ben ik bereid om dat te doen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
De Provinciale Statenverkiezingen van Flevoland vinden plaats op 20 maar...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeente Meppel gaat basisscholen gratis containers aanbiede...
Vollenhove - Voetbalvereniging SV VENO onderzoekt de mogelijkheden naar ...
Giethoorn - Ze hebben een mooi plekje gekregen in de woonkamer, wijst Lu...
Ansen - Het zag er allemaal fantastisch uit op de televisie: uitzending ...
Meppel

Opnieuw minder huurachterstand bewoners Woonconcept

Geplaatst op vrijdag 7 december 2018 15:24
  • © NDC/ Michiel Kolle

pinterestmail

Meppel - Voor het tweede jaar op rij is de huurachterstand van bewoners van Woonconcept gedaald. Volgens Woonconcept werpen een sociaal incassobeleid en goede samenwerking met partners hun vruchten af.

‘Minder huurachterstand betekent minder schuld en zorgen voor onze bewoners’, reageert Anneli Bouckaert, hoofd Gebied.

‘Als een bewoner de huur niet op tijd betaalt, is dat voor ons een reden om de bewoner te vragen of er iets aan de hand is’, zegt Bouckaert. ‘We zoeken samen naar een mogelijkheid om het probleem op te lossen. Soms kan Woonconcept die oplossing vinden samen met de bewoner maar ook een warme overdracht naar één van onze partners kan een oplossing zijn.’

Samenwerking

De incasso-medewerkers van Woonconcept werken samen met de Gemeente Meppel, wijkagenten en Wijk- en Dorpsgericht Werken op het gebied van welzijn om bewoners te helpen. Bij lastigere financiële problemen is het inschakelen van een expert op dat gebied de beste oplossing.

Bijkomend voordeel van het sociale incassobeleid is dat er minder betalingsachterstanden van bewoners door Woonconcept naar een gerechtsdeurwaarder worden gestuurd. Op het moment dat een factuur uit handen wordt gegeven aan een deurwaarder, zijn de kosten van die behandeling voor de bewoner. Die kosten kunnen aardig oplopen. In het derde kwartaal van 2018 zijn ruim 40 zaken minder doorgestuurd naar een deurwaarder, ten opzichte van 2017.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.