abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Meppel

Gezelligheid wint op NK Kubb

Geplaatst op Monday 4 July 2011 10:57
pinterestmail

Nijeveen – De finale van het open NK Kubb in Nijeveen is uitgedraaid op een spannende strijd Nederland – Duitsland. Het Duitse kubbteam The Woodsnipers won met 2-1 van het Nijeveense combiteam (voetballers en korfballers) De Kazerne.

Op het SVN-terrein deden negentig teams zaterdag mee aan het oergezellige toernooi rond het eeuwenoude Scandinavische werpspel. Uit alle winstreken van Nederland en uit Duitsland en België kwamen 540 kubbers naar Nijeveen. Over de hele dag genomen trok het NK zevenhonderd bezoekers. Vijfentwintig vrijwilligers van voetbalclub SVN’69 en Kubbclub De Lösse Pols leidden het wedstrijdprogramma en de ontvangst op het toernooi in goede banen. Vooral in de finalewedstrijden werd fanatiek gespeeld. Verder stonden vooral de ontmoeting centraal tijdens het toernooi.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.