abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Meppel - De kogel is door de kerk. Hoewel het nog een conceptbesluit is,...
Appelscha – Natuurbeheerders, gemeenten en de brandweer moeten elkaars...
Meppel - Dansen, acteren, knutselen en muziek maken; 800 kinderen vermaa...
Meppel - ‘Nog niet klaar, maar wel heel sfeervol.’ Cees Bijl, lid va...
Meppel

Geslaagde nieuwjaarsvisite van Welzijn Ouderen Nijeveen

Geplaatst op vrijdag 11 januari 2019 07:43
  • Thomasvaer en Pieternel. © Ebel Zandstra

  • Henk Hofman en Gert Wisselink. © Ebel Zandstra

  • © Ebel Zandstra

pinterestmail

Nijeveen - Stichting Welzijn Ouderen Nijeveen hield woensdag in dorpshuis De Schalle de nieuwjaarsvisite. Ruim honderd personen kwamen erop af.

Er werd afscheid genomen van de bestuursleden Bertus Hamberg en Henk Hofman. Beide bestuursleden ontvingen een passend afscheidscadeau. In hun plaatsen werden Jan Timmerman en Hans van Velzen benoemd.

Rita de Groot en Albert Vriend verschenen tijdens de middag klederdracht ten tonele. Als Pieternel en Thomasvaer brachten ze het wel en wee in de gemeente Meppel van het afgelopen jaar. Veel onderwerpen passeerden de revue. Uiteraard werd ook melding gemaakt van de nieuwe poot aan de stichting Welzijn Ouderen: het bridgen met inmiddels 28 deelnemers. Ook had Rita gezorgd voor herkenbare teksten in dichtvorm.

Het middagprogramma werd verder verzorgd door Marga Kool en Jan Veenstra. Hun verhalen en gedichten werden in het Drents gepresenteerd. Humor en ernst wisselden elkaar af. De herkenbaarheid van de geschetste situaties en hun prachtig taalgebruik met Drentse woorden, die in de dagelijkse omgangstaal steeds minder worden gebruikt, werden door het publiek zeer gewaardeerd. De muzikale omlijsting met liedjes werd gezongen door Geert Jan Brader.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.