abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
Meppel

Geslaagde nieuwjaarsvisite van Welzijn Ouderen Nijeveen

Geplaatst op vrijdag 11 januari 2019 07:43
  • Thomasvaer en Pieternel. © Ebel Zandstra

  • Henk Hofman en Gert Wisselink. © Ebel Zandstra

  • © Ebel Zandstra

pinterestmail

Nijeveen - Stichting Welzijn Ouderen Nijeveen hield woensdag in dorpshuis De Schalle de nieuwjaarsvisite. Ruim honderd personen kwamen erop af.

Er werd afscheid genomen van de bestuursleden Bertus Hamberg en Henk Hofman. Beide bestuursleden ontvingen een passend afscheidscadeau. In hun plaatsen werden Jan Timmerman en Hans van Velzen benoemd.

Rita de Groot en Albert Vriend verschenen tijdens de middag klederdracht ten tonele. Als Pieternel en Thomasvaer brachten ze het wel en wee in de gemeente Meppel van het afgelopen jaar. Veel onderwerpen passeerden de revue. Uiteraard werd ook melding gemaakt van de nieuwe poot aan de stichting Welzijn Ouderen: het bridgen met inmiddels 28 deelnemers. Ook had Rita gezorgd voor herkenbare teksten in dichtvorm.

Het middagprogramma werd verder verzorgd door Marga Kool en Jan Veenstra. Hun verhalen en gedichten werden in het Drents gepresenteerd. Humor en ernst wisselden elkaar af. De herkenbaarheid van de geschetste situaties en hun prachtig taalgebruik met Drentse woorden, die in de dagelijkse omgangstaal steeds minder worden gebruikt, werden door het publiek zeer gewaardeerd. De muzikale omlijsting met liedjes werd gezongen door Geert Jan Brader.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.