abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Meppel - De kogel is door de kerk. Hoewel het nog een conceptbesluit is,...
Appelscha – Natuurbeheerders, gemeenten en de brandweer moeten elkaars...
Meppel - Dansen, acteren, knutselen en muziek maken; 800 kinderen vermaa...
Meppel - ‘Nog niet klaar, maar wel heel sfeervol.’ Cees Bijl, lid va...
Meppel

Verdachte van inbraak in Nijeveen ontkent zelfs zijn bijnaam

Door Michiel Satink op donderdag 10 januari 2019 14:08
  • In februari werd er ingebroken in de kantine van SVN. © Frens Jansen

pinterestmail

Zwolle / Nijeveen – Tegen een 25-jarige man uit Steenwijk is donderdag 5 maanden cel waarvan 3 maanden voorwaardelijk geëist. Het Openbaar Ministerie is er zeker van dat hij inbrak in een sportkantine in Nijeveen. De man ontkende alles, inclusief zijn bijnaam.

De naam 'Appie' werd herhaaldelijk genoemd door personen die in dit strafdossier gehoord zijn, zei een van de rechters. ‘Zo heet ik niet’, zei de verdachte. En hij wordt evenmin zo genoemd, hield hij vol. Toen op de zitting op verzoek van zijn advocaat twee deskundigen werden gehoord om meer te vertellen over wie de verdachte nu is, noemden ze hem Appie. Toch bleef de Steenwijker ontkennen dat dit zijn bijnaam was.

Vingerafdruk

Het Openbaar Ministerie meent dat de man begin februari 2017 inbrak in de kantine van SVN'69. Aan de binnenzijde van een geforceerde ruit werd zijn vingerafdruk gevonden. ‘Mijn neefje voetbalt daar’, zei de verdachte. Misschien was die vingerafdruk van een keer dat hij daar was komen kijken? Bij die inbraak werd onder meer een televisie buitgemaakt. De sportvereniging wil dat de verdachte 501 euro betaalt omdat ze die televisie nooit meer terug hebben gezien.

Woninginbraak

Ook wordt de man door het OM in verband gebracht met een woninginbraak in De Bult. Spullen van die inbraak zijn gevonden in het huis van zijn vriendin. En in een van het slachtoffer gestolen pak zaten pasjes van de verdachte. Volgens de verdachte handelde zijn toenmalige vriendin in inboedels. Ze kocht de spullen bij de kringloopwinkel, zei hij.

Opvallend was dat bij zijn woning op een verborgen plek de sleutels van het huis in De Bult zijn gevonden. De verdachte denkt dat de politie hem er in probeert te luizen. ‘De verklaring van verdachte: mijn naam is haas'’, zo vatte de officier van justitie het samen. Voor de inbraak in de kantine was meer dan voldoende bewijs, vond hij. Voor het inbreken in de woning in De Bult had hij te weinig. Wel achtte hij de verdachte verantwoordelijk voor de heling van de gestolen spullen.

Vonnis

De advocaat van de Steenwijker verzocht de rechters zijn cliënt geheel vrij te spreken. Die vingerafdruk bij de kantine kan er al veel langer zitten, ‘zeker als ze niet zo vaak de binnenkant van de ramen schoonmaken'. De gestolen spullen zijn niet in de woning van zijn cliënt maar in die van zijn toenmalige vriendin gevonden. Hij heeft die spullen dus niet in bezit gehad en heeft ze evenmin verkocht. Vonnis op 24 januari.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.