abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel - Meppel is al druk aan het voorbereiden. Over iets minder dan ee...
Meppel - Het is vrijdagmiddag rustig in Schouwburg Ogterop. De vorige da...
Meppel

Grijze dag met regionaal veel regen

Geplaatst op zondag 10 februari 2019 09:22
pinterestmail

Regio - Er zijn flinke perioden met regen en op veel plaatsen valt 10-20 mm neerslag. De zon laat het vandaag geheel afweten. Het natte weer staat in schril contrast met het vooruitzicht naar het eind van de week. Vanaf donderdag krijgen we een serie droge en vrij zonnige dagen. In de zon is het heerlijk weer, maar met 8 tot 11 graden is het in de schaduw toch wat frisjes, meldt WeerOnline.

Donkere wolken trekken over het land en op veel plaatsen valt regen. Later vanochtend wordt het vanuit het zuidwesten tijdelijk wat minder nat. Vanmiddag valt opnieuw regelmatig regen. De regen is wat meer buiig dan in de ochtend met tussendoor ook droge momenten. Bij een bui is ook kans op een klap onweer. Ook vanavond trekt nog een aantal buien over het land.

Regionaal kletsnat

In totaal kan op veel plaatsen 10-20 mm vallen en in het zuidoosten valt lokaal nog wat meer. Aan het eind van de ochtend is het 7-10 graden, maar tijdens de middag wordt het een paar graden kouder. De wind is matig tot vrij krachtig, maar in het zuidwesten kan het aan het einde van de middag en vanavond tijdelijk hard waaien en daarbij is kans op zware windstoten van 75 km/uur.

Morgen trekt in de ochtend een gebied met buiige regen van noord naar zuid over het land. Morgenmiddag is het overwegend droog met een mix van wolken en zon. De dagen daarna is het overwegend droog met wolkenvelden en regionaal wat zon.

Veel zon, maar niet écht lenteachtig

Vanaf donderdag, Valentijnsdag, wordt het zonniger en het vooruitzicht naar vrijdag en het daaropvolgende weekend laat stralend weer zien. De middagtemperatuur ligt tussen 8 en 11 graden. In de zon is het heerlijk weer en er staat maar weinig wind. In de schaduw is het toch wat frisjes en merk je meteen dat het nog geen lente is. De nachten worden wat kouder met kans op een graadje vorst.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.