abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel - Meppel is al druk aan het voorbereiden. Over iets minder dan ee...
Meppel - Het is vrijdagmiddag rustig in Schouwburg Ogterop. De vorige da...
Meppel

Docenten Drenthe College bezoeken Most

Geplaatst op maandag 11 februari 2019 08:42
  • Docenten van het Drenthe College bezochten Most. © Stichting Stedenband Most-Meppel

  • Docenten van het Drenthe College bezochten Most. © Stichting Stedenband Most-Meppel

pinterestmail

Meppel / Most - Een aantal docenten van de afdeling verpleegkunde van het Drenthe College en twee bestuursleden van de stichting Stedenband Most-Meppel brachten de afgelopen week een bezoek aan Most. Het doel van de reis was het onderzoeken van mogelijke vormen van samenwerking tussen het Drenthe College in Meppel en de Vyšší Odborna Škola in Most.

Tijdens het bezoek aan de school in Most woonden de docenten verschillende lessen bij en daarnaast kregen zij uitleg over het onderwijssysteem. Ook brachten zij een bezoek aan het ziekenhuis van Most, waar de directeur en de hoofdverpleegkundige uitleg gaven over de gezondheidszorg in Tsjechië. Een gepland bezoek aan de verschillende afdelingen van het ziekenhuis kon als gevolg van een heersende griepepidemie niet doorgaan.

De Meppelers brachten ook een bezoek aan een opvanghuis voor baby’s en oudere kinderen van ouders die niet bij machte zijn zelf voor hun kinderen te zorgen of uit de ouderlijke macht zijn ontzet. De docenten waren onder de indruk van de wijze waarop op een liefdevolle en tegelijk ook professionele wijze voor deze kinderen werd gezorgd. Ook werd er uitleg gegeven over mogelijkheden van adoptie, zowel binnen als buiten Tsjechië.

Stage in Most

Jaarlijks komt een groep studenten van de Tsjechische school naar Meppel toe, in verband met de stedenband Most-Meppel. De studenten lopen dan stage in het stadhuis of in plaatselijke verpleeg- of verzorgingshuizen. Er lijken ook goede mogelijkheden te zijn om Meppeler studenten hun stage te laten doorbrengen in soortgelijke instellingen in Most.

De docenten van het Drenthe College noemde de reis ‘inspirerend en blikverruimend’. De twee scholen gaan verdere samenwerkingsvormen uitwerken. Het gaat daarbij dan niet alleen om samenwerking op het gebied van de verpleegkundige opleiding, maar ook op het gebied van het opleiden van medewerkers voor de kinderopvang en voor- en naschoolse opvang.

  • gallerij afbeelding

    © Stichting Stedenband Most-Meppel

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.