abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel - Meppel is al druk aan het voorbereiden. Over iets minder dan ee...
Meppel - Het is vrijdagmiddag rustig in Schouwburg Ogterop. De vorige da...
Meppel

Woonconcept houdt inloopavond over nieuwbouw Dahliastraat

Geplaatst op dinsdag 12 februari 2019 15:16
  • De plek waar Woonconcept de woningen wil realiseren. © Woonconcept

pinterestmail

Meppel - Woonconcept wil nog dit jaar starten met de bouw van 25 nieuwe woningen aan de Dahliastraat. De woningen moeten komen op de groenstrook tussen de buurt Ezinge en het onderwijspark Ezinge.

De grond heeft een maatschappelijke bestemming. Maar nu het onderwijspark is gerealiseerd, blijkt deze grond hiervoor niet nodig. Daarom wil Woonconcept er graag woningen bouwen.

‘Er is behoefte aan goede eengezinswoningen en deze centrale locatie, dichtbij voorzieningen, is ontzettend geschikt’, vertelt Hans Veldman, projectleider bij Woonconcept. ‘De huurprijs blijft onder de huurtoeslaggrens en de woningen worden energieneutraal.’

Inloopavonden

Met de buurt is, tijdens een eerdere inloopavond, gesproken over de mogelijkheden en hun wensen. Voorkeuren en aandachtspunten zijn opgehaald en verwerkt in het plan. Dit bestemmingsplan ligt er inzage bij de gemeente Meppel.

Op maandag 25 februari houdt Woonconcept een nieuwe inloopavond. De nieuwbouwplannen worden dan gepresenteerd. Omwonenden en geïnteresseerden kunnen dan ook meepraten en vragen stellen over de bestemmingsplanprocedure. Ook de gemeente Meppel is aanwezig. De inloopavond is van 19.30 tot 20.30 uur in buurthuis Ezinge.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.