abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Watertappunt
Tijdens de koningsspelen op vrijdag 12 april konden basisscholen tappunten voor water winnen. Die binnenwatertappunten worden beschikbaar gesteld door de 10 drinkwaterbedrijven van Nederland. Met de binnenwatertap hoeven leerlingen geen gebruik meer te maken van het toilet om hun bidons of navulbare flesjes te vullen met kraanwater. Onze stelling: Elke school moet zorgen voor een watertappunt om het drinken van kraanwater te bevorderen.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Meppel - Meppel is al druk aan het voorbereiden. Over iets minder dan ee...
Meppel - Het is vrijdagmiddag rustig in Schouwburg Ogterop. De vorige da...
Meppel

Leerlingen Stad & Esch maken kennis met kunst tijdens Cultuurdagen

Geplaatst op dinsdag 12 februari 2019 13:38
  • © Stad & Esch

pinterestmail

Meppel - Bij Stad & Esch werd vorige week de eerste editie van de Cultuurdagen gehouden. Elk leerjaar stortte zich één dag in kunst en cultuur. Daarbij volgden ze workshops en woonden ze voorstellingen bij.

Er stonden workshops als writing, goochelen, film acteren, theatersport, zeefdrukken en streetbeats op het programma. Het is de bedoeling dat de leerlingen op deze manier door de jaren heen tijdens de Cultuurdagen te maken krijgen met verschillende kunstdisciplines. Iedereen, van leerlingen tot docenten, was bezig met kunst. Daardoor ontstond een samensmelting van kunstzinnige activiteiten.

De voorstellingen van dit jaar waren per klas verschillend. De voorstelling van klas 1 ging het circus, klas 2 kreeg een voorstelling 'Raps and Taps', klas 3 over 'Marktplaats Miljonairs', klas 4 ging met Eddy Zoëy en zijn band dwars door de Nederlandse popgeschiedenis, en leerlingen uit klas 5 en 6 konden bij de voorstelling 'Close Call' met hun mobiele telefoon zelf meespelen in een heus orkest.

Dit was de eerste keer dat Stad & Esch de Cultuurdagen organiseerde, en de school hoopt dat het volgend jaar weer kan plaatsvinden.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.