abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
Meppel

Leerlingen Stad & Esch bezoeken TechniekExperience

Geplaatst op vrijdag 15 februari 2019 08:54
  • © Alfa-college

pinterestmail

Hoogeveen / Meppel - Bijna 50 derdejaars vmbo-leerlingen van Stad & Esch uit Meppel bezochten het Alfa-college in Hoogeveen voor de TechniekExperience. In het kader van loopbaanoriëntatie en -begeleiding (LOB) verdiepten zij zich in een mogelijke toekomst in de techniek.

De vmbo-leerlingen volgden op de locatie KARgo! workshops Motorvoertuigentechniek en Transport & Logistiek. Aan de Voltastraat gingen ze aan de slag bij de overige technische opleidingen.

Het is voor het vierde jaar dat Stad & Esch de TechniekExperience op het Alfa-college bezoekt. Na het informatieve deel over technische ontwikkelingen en het aanbod van technische opleidingen waaruit zij kunnen kiezen na het behalen van hun vmbo-diploma gingen de studenten zelf aan de slag.

Solderen en ontwerpen

Studenten Bouwkunde begeleidden onder andere de leerlingen bij het ontwerpen van een droomhuis, tijdens de workshop 3d ontwerpen. Bij Werktuigbouw maakten de jongeren met behulp van diverse machines en gereedschappen een telefoonhouder. Ook bij Elektro- en Installatietechniek werden de handen uit de mouwen gestoken met onder andere solderen.

Op de locatie KARgo! kregen de jongeren inzicht in de wereld van Transport en Logistiek en Motorvoertuigentechniek. Hier werd in het elektropracticum een schakeling gemaakt die ervoor zorgt dat het licht van een auto automatisch aangaat. Ook in de werkplaatsen werden opdrachten uitgevoerd.

  • gallerij afbeelding

    © Alfa-college

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.