abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Jongeren van diverse Drentse brandweerkorpsen hebben zaterdag a...
Meppel - Koningsdag in Meppel vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats....
Zuidwolde - Liefhebbers van toptennis kunnen vanaf zondag 7 april terech...
Havelte - De zoektocht naar een enthousiaste horecaondernemer voor het i...
Meppel

Hajar El-Kadi wint de voorleeswedstrijd Meppel

Geplaatst op donderdag 14 maart 2019 09:07
  • Hajar El-Kadi won de voorleeswedstrijd van de gemeente Meppel. © Daan Prest

  • Hajar El-Kadi van CBS Beatrix krijgt de felicitaties van de jury. © Daan Prest

pinterestmail

Meppel - Hajar El-Kadi van CBS Beatrix heeft woensdagmiddag de voorleeswedstrijd van de gemeente Meppel gewonnen. Ze las voor uit het boek De reuzenperzik van Roald Dahl. Zij vertegenwoordigt Meppel op 17 april tijdens de provinciale ronde.

Elf voorlezers van basisscholen uit de gemeente Meppel zijn met elkaar de strijd aangegaan om kampioen te worden van hun gemeente. Het was volgens de bibliotheek een spannende wedstrijd, het niveau van de kandidaten lag erg hoog en de jury had het moeilijk. Volgens de jury bracht Hajar duidelijk de emotie van het verhaal onder woorden en ze maakte iedereen nieuwsgierig naar de afloop. Daardoor is ze de terechte winnares.

De jury bestond uit Arend Compagner, Ilona Eilert en Annelies de Bruin. De presentatie was in handen van Marinka Wijngaarden.

Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is een wedstrijd voor kinderen van de twee hoogste groepen van de basisschool. Het is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met stichting CPNB en de Vereniging van Openbare Bibliotheken. Deze organisaties willen hiermee op een leuke manier aandacht vragen voor lezen, leesbevordering en het kinderboek.

  • gallerij afbeelding

    © Daan Prest

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.