abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Jongeren van diverse Drentse brandweerkorpsen hebben zaterdag a...
Meppel - Koningsdag in Meppel vindt dit jaar in afgeslankte vorm plaats....
Zuidwolde - Liefhebbers van toptennis kunnen vanaf zondag 7 april terech...
Havelte - De zoektocht naar een enthousiaste horecaondernemer voor het i...
Meppel

Het Groene Lyceum naar de Tweede Kamer

Geplaatst op zaterdag 16 maart 2019 07:38
  • © Groene Lyceum

  • © Groene Lyceum

pinterestmail

Meppel - Een delegatie van scholen die het Groene Lyceum aanbieden ging donderdag naar de Tweede Kamer. Het doel was om draagvlak te creëren voor het Groene Lyceum bij de Kamerleden.

Vijfdejaars Groene Lyceum-student Quinten Buijs was er ook bij en vertelde met verve over zijn ervaringen. 'Het Groene Lyceum verdient het om begrepen te worden door de politiek', zegt Quinten.

Het Groene Lyceum is voor leerlingen met een havo/vwo advies die ook graag praktisch bezig zijn. Aan het einde van de leerroute hebben de leerlingen zowel een vmbo- als een mbo-diploma niveau 4. Ze kunnen daarmee naar het hbo of starten op de arbeidsmarkt.
 

In 2007 is Terra begonnen met het Groene Lyceum (hGL). Landelijk volgden verschillende scholen met een vergelijkbare route. In Nederland zijn er in totaal 1300 hGL leerlingen. Donderdag 14 maart ging een delegatie van medewerkers van Aeres, Lentiz, Zone.college, Terra, de AOC Raad en universiteit Wageningen  naar de Tweede Kamer. Daar gingen ze in gesprek met leden van de Tweede Kamer om hGL onder de aandacht te brengen.

Veel praktijk 

Verschillende onderwerpen kwamen aan de orde tijdens het gesprek; de plek van het Groene Lyceum binnen het huidige vo/mbo onderwijs, de doorstroom, het brede spectrum & imago van het groene onderwijs, de koppeling met ontwikkelingen binnen techniekonderwijs, samenwerking grijze/groene scholen, de overgang van het vmbo naar het mbo binnen hGL. Daarnaast vertelde Quinten over zijn ervaringen.

'Ik heb destijds heel bewust voor het Groene Lyceum gekozen. Ik kan niet alleen maar met mijn neus in de boeken zitten, terwijl ik wel graag leer. De praktijk vind ik zo prettig en daar heb ik ook heel veel van opgestoken. Heel veel van de theorie kan ik in mijn schooltijd al gebruiken tijdens stageperiodes en projecten. Bij ons op school besteden we ook veel aandacht aan ondernemen. Dat vind ik erg leuk. Na het Groene Lyceum ga ik naar het HBO Tuinbouw en Agribusiness. Ik heb met hGL een goede basis voor deze opleiding gelegd, dat weet ik zeker.'

Na verschillende vragen werd het gesprek afgerond. “Het werkt verhelderend om op zo’n manier met elkaar in gesprek te gaan. Voor ons is dat erg belangrijk om een goed beeld te vormen”, vertelde Kamerlid Anne Kuik (CDA). De genodigden kijken met tevredenheid terug op hun bezoek aan de Tweede Kamer. 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.