abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Isala wil in Meppel een nieuw ziekenhuis gaan bouwen. Het nieuwe ziekenh...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeenteraad heeft ingestemd met de stedebouwkundige randvoo...
Meppel - ‘Het is niet netjes dat je partijen opzadelt met financiële ...
Meppel - RTV Meppel krijgt 5.000 euro van de gemeente Meppel voor het ma...
Meppel - Met het huidige verbruik van energie en mogelijkheden tot opwek...
Regio

PvdA stelt Roelie Goettsch aan als informateur

Geplaatst op maandag 25 maart 2019 11:28
  • Roelie Goettsch is aangesteld als informateur. © PvdA

pinterestmail

Assen - De Drentse PvdA Statenfractie heeft Roelie Goettsch aangesteld als informateur. Ze heeft als opdracht gekregen om met alle gekozen partijen gesprekken te voeren en te verkennen hoe tegen de uitslag van de verkiezingen wordt aangekeken.

De PvdA is na de verkiezingen de grootste partij geworden in de provincie. Dat betekent dat zij het initiatief heeft genomen om de voorbereidingen voor een nieuw college van Gedeputeerde Staten ter hand te nemen. De eerste stap is het aanstellen van een informateur.

Onderzocht wordt wat voor elke partij de belangrijkste thema’s en speerpunten zijn voor de komende bestuursperiode van vier jaar. Ook wordt gevraagd welke coalitie de voorkeur heeft en of de betrokken partij zelf bestuursverantwoordelijkheid wil dragen. Van de informateur wordt een eindverslag verwacht met een advies voor een mogelijke coalitie met voldoende draagvlak in de nieuwe Provinciale Staten.

De PvdA heeft tenslotte bij Roelie Goettsch benadrukt dat zorgvuldigheid voor snelheid gaat. Een einddatum is niet afgesproken

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.