abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Meppel - Bert Reinders zette begin dit jaar het programma van het formid...
Wapse - Een jaar nadat werd begonnen met de werkzaamheden, is het werk k...
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Regio

Provincie Overijssel helpt bedrijfsopvolgers

Geplaatst op vrijdag 12 april 2019 11:30
  • Een van de terrassen van restaurant Hollands Venetië, waar Ricardo is toegetreden tot de VOF van zijn ouders en veranderingen gaat doorvoeren. © Eigen foto

pinterestmail

Zwolle - De provincie Overijssel geeft jonge opvolgers van familiebedrijven financiële steun. Per aanvrager is een bedrag van maximaal 20.000 euro investeringspremie beschikbaar. De regeling loopt tot eind 2019.

Voorwaarden zijn dat bedrijfsopvolgers jonger zijn dan 41 jaar, die minder dan twee jaar geleden (gedeeltelijk) het familiebedrijf hebben overgenomen van een familielid.

Voordat de premie kan worden aangevraagd, gaat de ondernemer in gesprek met een medewerker van de provincie Overijssel. In dit gesprek wordt de aanvraag doorgenomen en bespreken de medewerker en ondernemer of de aanvraag voldoet aan de voorwaarden. Hierdoor kan de ondernemer de aanvraag beter invullen en kan de provincie de aanvraag sneller behandelen.

Hollands Venetië

Inmiddels hebben al 16 Overijsselse ondernemers gebruik gemaakt van de regeling. Een van hen is Ricardo Veenstra. Hij kwam in 2018 bij zijn ouders Anne en Henriëtte Veenstra in de VOF van hun restaurant Hollands Venetië in Giethoorn. De investeringspremie Jonge Bedrijfsopvolgers gaf hem de ruimte veranderingen door te voeren. ‘Ricardo heeft het kassasysteem geautomatiseerd. Ook hebben we kunnen investeren in een moderne uitstraling van het restaurant met een nieuwe vloer, nieuwe tafels en een nieuwe ontvangstbalie’, vertelt vader Anne. ‘De jeugd heeft toch altijd nieuwe ideeën. De premie geeft de nieuwe generatie de ruimte om die ideeën uit te voeren. Dat is goed voor je onderneming, want zo blijf je ontwikkelen. En het geeft de nieuwe generatie een goede start.’

Continuïteit

Eddy van Hijum, gedeputeerde Economie: ‘Overijssel kent een rijke traditie van familiebedrijven. Als provincie ondersteunen we deze ondernemers graag bij de overstap naar de volgende generatie. Zo investeren we in de continuïteit van deze ondernemingen en daarmee in een krachtige Overijsselse economie.’

Voor meer informatie op www.overijssel.nl/bedrijfsopvolgers.

 

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.