abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Meppel - Bert Reinders zette begin dit jaar het programma van het formid...
Wapse - Een jaar nadat werd begonnen met de werkzaamheden, is het werk k...
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Regio

Kinderen dansen de Pasapas in Nieuwleusen

Geplaatst op vrijdag 12 april 2019 14:05
  • Koningsspelen in De Spil. © Frens Jansen

  • De Koningsspelen in Nieuwleusen © Frens Jansen

  • De Koningsspelen in Nieuwleusen. © Frens Jansen

  • De Koningsspelen in Nieuwleusen. © Frens Jansen

  • De Koningsspelen in Nieuwleusen. © Frens Jansen

pinterestmail

Nieuwleusen - Met de Pasapas in kulturhus de Spil hebben 424 kinderen uit de bovenbouw van de plaatselijke basisscholen vanmorgen de Koningsspelen geopend. Na het dansen zijn de kinderen begonnen aan de verschillende spelen op sportpark ’t Klaverblad. In Dalfsen is de aftrap voor de Koningsspelen verricht door wethouder Jan Uitslag.

Programma

Het programma van Koningsdag op 27 april speelt zich voornamelijk af in de omgeving van de Kerkenhoek en het Palthebos. Kinderen die met versierde fietsen mee willen doen aan de optocht moeten zich om 9.30 uur opstellen bij het ‘t Olde Gemientehuus. Om 10.00 uur is de aubade. Om 10.30 uur is de prijsuitreiking van de versierde fietsen, waarna de optocht start.

Sportief Nieuwleusen houdt een wandeltocht vanaf 11.00 uur bij de Viersprong. Er kan tot 12.00 uur worden gestart. Hand in Hand houdt ook dit jaar weer een puzzeltocht. Deze begint tussen 13.00 en 14.00 uur bij de Viersprong Om 13.00 uur is de brunch in het Palthebos en van 14.00 tot 16.00 uur is daar de kofferbakmarkt. Aan muziek geen gebrek in het Palthebos, waar het Oranjepop plaatsvindt van 12.30 tot 19.00 uur.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.