abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Plus Artikelen
Meppel - Bert Reinders zette begin dit jaar het programma van het formid...
Wapse - Een jaar nadat werd begonnen met de werkzaamheden, is het werk k...
Havelterberg - Jonatan Venema uit Havelterberg doet komende zomer mee aa...
Steenwijk - Een bijzondere, en tegelijk indrukwekkende en ontroerende bi...
Regio

Meiden maken kennis met techniek op Girlsday

Door Rieks Folkerts op maandag 15 april 2019 16:09
  • Dertig meiden uit Nieuwleusen deden mee aan de Girlsday. © Rieks Folkerts

pinterestmail

Nieuwleusen - Dertig meiden van het vmbo en de havo van het Agnieten College in Nieuwleusen hebben meegedaan aan de jaarlijkse Girslday.

De Girlsday is een initiatief van het landelijk expertisebureau VHTO en heeft als doel om meiden tussen de tien en vijftien jaar te interesseren voor een technische opleiding in Nederland.

BAM Infra Energie en Water en GOA Leidingtechniek organiseerden aan de Den Hulst 102 in Nieuwleusen een interactieve ochtend voor deze groep leerlingen. De initiatiefnemers vinden dat ook meiden binnen de infratechniek een toekomst kunnen opbouwen. De meiden ondervonden letterlijk wat er komt kijken bij het werken in de techniek.

Techniek

De dertig meiden gingen aan de slag met verschillende technische werkzaamheden. Zo leerden ze over het maken van aanboringen, aftakkingen en aansluitingen, knipten ze spanningsloze kabels door en konden ze glasvezel aan elkaar lassen.

Ook leerden ze wat er allemaal nodig is om een woonwijk van infrastructuur te voorzien. Met de AR-bril (Augmented Reality bril) konden de meiden kabels en leidingen in de grond zien liggen. Deze bril heeft de Digital Construction Award 2018 gewonnen.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.