abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Fietshelm
Het wordt steeds drukker en gevaarlijker op het fietspad: e-bikes, racefietsers, fietsers met de mobiele telefoon in de hand. Daardoor gebeuren er meer ongelukken met fietsers. In 2017 vielen voor het eerst meer dodelijke slachtoffers op de fiets dan in een auto. Onze stelling: het dragen van een fietshelm moet verplicht worden.
dossiers
Isala wil in Meppel een nieuw ziekenhuis gaan bouwen. Het nieuwe ziekenh...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - De gemeenteraad heeft ingestemd met de stedebouwkundige randvoo...
Meppel - ‘Het is niet netjes dat je partijen opzadelt met financiële ...
Meppel - RTV Meppel krijgt 5.000 euro van de gemeente Meppel voor het ma...
Meppel - Met het huidige verbruik van energie en mogelijkheden tot opwek...
Regio

Economische groei in de regio nét iets boven landelijk gemiddelde

Geplaatst op dinsdag 16 april 2019 12:09
  • Economische groei in de regio nét iets boven landelijk gemiddelde © CBS

pinterestmail

Regio - De economie in Zuidwest-Drenthe en Noord-Overijssel groeide in 2018 met 2,9 procent. Dat is net iets meer dan het landelijk gemiddelde, dat vorig jaar op 2,7 procent uitkwam.

Dit was een iets kleinere groei dan het jaar daarvoor. Deze lagere groei was bij nagenoeg alle provincies terug te zien. Flevoland kende, met dank aan Almere, de sterkste groei. In Groningen was de krimp met 0,8 procent groter dan vorig jaar door een grotere afname van de aardgaswinning. Dit meldt het CBS op basis van nieuwe cijfers.

De top drie van sterkst groeiende provincies is ten opzichte van vorig jaar onveranderd gebleven. De economie van Flevoland groeide met 3,4 procent opnieuw het hardst. Gevolgd door Noord-Holland die een economische groei kende van 3,2 procent en Noord-Brabant met een economische groei van 3,0 procent. 

Drenthe

Zuidoost-Drenthe behoort met 1,5% groei tot een achterblijvende regio. Noord-Drenthe deed het met een groei van 1,4% nog net iets slechter. Gemiddeld groeide de Drentse economie met 1,9%. Dat is fors minder dan de groei in 2017 die op 2,3% uitkwam. 

De echte problemen met zelfs een krimpende economie zitten in Groningen en in Zeeuws-Vlanderen waar een minimale groei werd gerealiseerd.  

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.