abonneer nu
dossiers
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Eenmaal in de 4 jaar vinden in Nederland verkiezingen voor de gemeentera...
De 55-jarige Berend Smit uit Dwingeloo verdween op zondag 4 november. Dr...
Plus Artikelen
Meppel - Serviceclub Ronde Tafel bestemt de opbrengst van het Rozengala ...
Meppel - De handen van Elisabeth Bakkenes jeuken om aan de slag te gaan....
Oude Willem - De werkzaamheden in het LIFE+ project ‘LIFE Going up a l...
Meppel - ‘Prachtig mooi! Dit is een voorbeeld van hoe je in de ijzige ...
Regio

Monstertocht volbracht

Geplaatst op maandag 27 september 2010 13:31
  • © Gerrit Boer

pinterestmail

Staphorst/Nieuwleusen - De sponsorestafetteloop die Bos Bedden Loopgroep AG'85 organiseerde in verband met haar 25-jarig jubileum is een groot succes geworden. In plaats van een feestavond liepen leden van de jubilerende loopgroep vrijdag en zaterdag een rondje Overijssel van 250 kilometer waarbij alle 25 gemeenten van de provincie werden aangedaan.

Het streven om dit in 25 uur te volbrengen is gelukt. Hiermee werd er 14.149 euro bijeen gelopen voor een drietal goede doelen. De start was op vrijdagmiddag op het marktplein in Staphorst. Na een kop koffie en een stuk taart hield oprichter Gert van Tol een toespraak met allerlei anekdotes. Hij overhandigde het estafettestokje aan trainer Klaas Compagner en om 16.00 uur gingen de lopers gehuld in jubileumshirts van start. Het eerste gedeelte over de Staphorster 'diek' werd gezamenlijk gelopen. Na Staphorst volgden alle andere gemeenten. De etappes van 5 kilometer werden gelopen door minimaal twee lopers maar meestal liepen er meerdere lopers mee. Bij de drukste etappe waren er zelfs zestien lopers onderweg. De lopers werden begeleidt door een scooter en twee fietsers. Onder massale publieke belangstelling was zaterdag om 17.00 uur de finish bij Bos Bedden. Daar werden de cheques uitgereikt aan de contactpersonen van de drie goede doelen. Marco en Yean Weerman van de Stichting 'Hart voor Cambodja' uit Staphorst ontvingen ? 4.198,63. Laura Krul uit Nieuwleusen ontving namens Edukans ? 4.355,63 bestemd voor beter onderwijs in Malawi en Klaas Mijnheer van het Roemenië Comité Rouveen ontving ? 5.594,70.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
LAAT EEN BERICHT ACHTER

U moet zijn ingelogd om een bericht te kunnen plaatsen. Log in of registreer je om een reactie te kunnen plaatsen.