abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Regio

Graafwerk naar Willeke Dost hervat

Geplaatst op maandag 20 september 2010 10:45
  • © Gerrit Boer

pinterestmail

Koekange - Op een weiland achter de boerderij van de pleegouders van Willeke Dost in Koekange zijn vanmorgen weer graafwerkzaamheden begonnen. Er wordt nog steeds gezocht naar een eventueel lichaam van Willeke Dost, die in 1992 ineens spoorloos verdween.

Het afgraven van het terrein neemt drie tot vijf dagen in beslag. Bij het graven wordt gebruik gemaakt van een kraanmachine. Daarnaast zijn de technische recherche en een forensisch archeoloog van het Nederlands Forensisch Instituut aanwezig voor het doen van onderzoek. Begin 2009 is een nieuw onderzoek gestart naar de verdwijning van Willeke Dost. Er is een aantal scenario's ontwikkeld met betrekking tot wat er met Willeke Dost gebeurd zou kunnen zijn. Vervolgens heeft het onderzoeksteam geprobeerd elk van deze scenario's te bewijzen of te ontkrachten. Daarbij is gebruik gemaakt van de al beschikbare informatie en er is nieuw onderzoek verricht. In het lopende onderzoek heeft het team reeds op drie plekken gegraven waaronder dus de boerderij en in twee bosjes nabij de boerderij. Het graven op het afvalterrein is hierbij de vierde locatie en past in het scenario dat Willeke Dost in of rondom de boerderij begraven zou zijn. Deze vierde zoeking vindt nu pas plaats omdat eerst moest worden vastgesteld of het terrein (voormalige vuilstort) zwaar verontreinigd was. Dat is dus niet het geval.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers