abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Vaccineren
Bol.com moet stoppen met het onder de aandacht brengen van niet-wetenschappelijke boeken waarin wordt betoogd dat kinderen niet gevaccineerd moeten worden. Dat vindt staatssecretaris Blokhuis. Volgens Blokhuis staan er "keiharde leugens en klinkklare onzin" in de boeken. Onze stelling: het is goed dat de staatssecretaris omstreden publicaties wil weren uit het winkelaanbod.
dossiers
De Provinciale Statenverkiezingen van Drenthe vinden plaats op 20 maart ...
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
Drie voormalige directeuren van de regionale netbeheerder Rendo in Meppe...
Willeke Dost verdween in 1992. In al die jaren is er door politie en Ope...
Plus Artikelen
Meppel - Het was april 1987 toen Klaas Jan Schoemaker het been brak van ...
Zuidwolde - Wat doe je als je eens iets speciaals voor je klanten wilt d...
Steenwijk - De Grote of Sint-Clemenskerk in Steenwijk moet een nieuw thu...
Dwingeloo - De verhuisdozen staan klaar, de muren van het kantoor in De ...
Regio

OM gaat opnieuw zoeken naar Willeke Dost

Geplaatst op woensdag 4 augustus 2010 16:39
  • Willeke Dost zoals ze eruitzag op de dag van haar verdwijning. © NDC mediagroep

pinterestmail

Koekange - Nog deze week laat het OM uit Assen een bodemanalyse maken van een afvalterrein dat ligt achter de boerderij aan de Koekanger Dwarsdijk in Koekange waar de verdwenen Willeke Dost heeft gewoond. Het meisje wordt sinds 1992 vermist.

Het gaat om grondboringen om te kijken wat er precies in de grond zit. Een van de scenario's van het onderzoeksteam dat zich bezighoudt met de vermissing van Willeke Dost is, dat het meisje hier mogelijk zou kunnen liggen, zo laat woordvoerster van het OM Manon Hoiting weten. 'Het is niet zo dat we een concrete tip hebben.' De bodem van het terrein waar in het verleden illegaal afval is gedumpt, is vervuild. Een analyse moet uitwijzen hoe op dat terrein kan worden gegraven naar mogelijke lichaamsresten van het in 1992 verdwenen meisje Willeke. Het OM vertelt niet wanneer de boringen gedaan worden om zo in alle rust te kunnen werken. Begin juni werden de 66-jarige pleegmoeder en haar 38-jarige zoon aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van het 15-jarige meisje dat in de nacht van 14 op 15 januari 1992 spoorloos verdween. Volgens de woordvoerster blijven deze personen verdacht, zolang het onderzoek loopt. De pleegmoeder en haar zoon werden in juni weer op vrije voeten gesteld. Bij de zoek- en graafwerkzaamheden in en rond de boerderij in Koekange, waar Willeke Dost woonde bij een pleeggezin, werd niets gevonden dat verwees naar het vermiste meisje. Het kleine dorp Koekange stond wel helemaal op z'n kop toen het tweetal werd gearresteerd en er flink werd gegraven. In mei 2009 begon de politie opnieuw een onderzoek naar de verdwijning van Willeke Dost. Nog één keer werd alle onderzoeksinformatie geïnventariseerd en werd bekeken of met behulp van de modernste opsporingstechnieken de zaak kon worden vlotgetrokken. Niet zo gek. Op die manier werd een paar maanden geleden ook de verdachte van de moord op Andrea Luten uit Ruinen aangehouden. In oktober volgde de formele heropening van de zaak Willeke Dost. Sindsdien werden 165 mensen gehoord. Dit leidde tot de arrestatie van twee verdachten, begin juni van dit jaar. Familie van het verdwenen meisje verzocht het OM onder meer het voormalige afvalterrein achter de boerderij door te lichten. Volgens advocaat Richard van der Weide, de raadsman van een tante van Willeke, werd op dat stukje grond witgoed en elektronica gedumpt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers