abonneer nu
vinkje
DE STELLING
poll
Tekort aan medicijnen
Het tekort aan geneesmiddelen in Nederland is in 2018 weer gestegen, blijkt uit cijfers van de apothekers. Dat zou komen doordat ‘we’ voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten. ,,Als de gemiddelde prijs wat hoger is, wordt Nederland aantrekkelijker voor fabrikanten", zegt Eric Janson, directeur van de beroepsvereniging van apothekers. Onze stelling: beschikbaarheid van medicijnen is belangrijker dan de prijs.
dossiers
Schiphol wil in de toekomst ongeveer 10.000 vluchten naar Lelystad Airpo...
De Coöperatie Wij Duurzaam Staphorst mag van de gemeente windmolens gaa...
Willeke Dost verdween 26 jaar geleden. In al die jaren is er door politi...
Talen Recycling en de gemeente Staphorst hebben een conflict over de gro...
Plus Artikelen
Zuidwolde - Honderden en misschien wel een paar duizend vrouwen en meisj...
Meppel / Balkbrug - In zeven dagen tijd ruim 7.000 kilometer door Scandi...
Rouveen - Inwoners uit Staphorst van 18 jaar en ouder mogen bepalen wat ...
Meppel - Behalve haar diploma van de opleiding Producten, Installeren en...
Regio

OM gaat opnieuw zoeken naar Willeke Dost

Geplaatst op woensdag 4 augustus 2010 16:39
  • Willeke Dost zoals ze eruitzag op de dag van haar verdwijning. © NDC mediagroep

pinterestmail

Koekange - Nog deze week laat het OM uit Assen een bodemanalyse maken van een afvalterrein dat ligt achter de boerderij aan de Koekanger Dwarsdijk in Koekange waar de verdwenen Willeke Dost heeft gewoond. Het meisje wordt sinds 1992 vermist.

Het gaat om grondboringen om te kijken wat er precies in de grond zit. Een van de scenario's van het onderzoeksteam dat zich bezighoudt met de vermissing van Willeke Dost is, dat het meisje hier mogelijk zou kunnen liggen, zo laat woordvoerster van het OM Manon Hoiting weten. 'Het is niet zo dat we een concrete tip hebben.' De bodem van het terrein waar in het verleden illegaal afval is gedumpt, is vervuild. Een analyse moet uitwijzen hoe op dat terrein kan worden gegraven naar mogelijke lichaamsresten van het in 1992 verdwenen meisje Willeke. Het OM vertelt niet wanneer de boringen gedaan worden om zo in alle rust te kunnen werken. Begin juni werden de 66-jarige pleegmoeder en haar 38-jarige zoon aangehouden op verdenking van betrokkenheid bij de verdwijning van het 15-jarige meisje dat in de nacht van 14 op 15 januari 1992 spoorloos verdween. Volgens de woordvoerster blijven deze personen verdacht, zolang het onderzoek loopt. De pleegmoeder en haar zoon werden in juni weer op vrije voeten gesteld. Bij de zoek- en graafwerkzaamheden in en rond de boerderij in Koekange, waar Willeke Dost woonde bij een pleeggezin, werd niets gevonden dat verwees naar het vermiste meisje. Het kleine dorp Koekange stond wel helemaal op z'n kop toen het tweetal werd gearresteerd en er flink werd gegraven. In mei 2009 begon de politie opnieuw een onderzoek naar de verdwijning van Willeke Dost. Nog één keer werd alle onderzoeksinformatie geïnventariseerd en werd bekeken of met behulp van de modernste opsporingstechnieken de zaak kon worden vlotgetrokken. Niet zo gek. Op die manier werd een paar maanden geleden ook de verdachte van de moord op Andrea Luten uit Ruinen aangehouden. In oktober volgde de formele heropening van de zaak Willeke Dost. Sindsdien werden 165 mensen gehoord. Dit leidde tot de arrestatie van twee verdachten, begin juni van dit jaar. Familie van het verdwenen meisje verzocht het OM onder meer het voormalige afvalterrein achter de boerderij door te lichten. Volgens advocaat Richard van der Weide, de raadsman van een tante van Willeke, werd op dat stukje grond witgoed en elektronica gedumpt.

whatsappTip de redactie via WhatsApp! Voeg 'Meppeler Courant' toe als contact in uw telefoon, 06-5751 5176, en stuur ons uw tips, foto’s en video’s.
DOSSIERS dossiers